My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Νέο προφίλ για τα Σφαγεία Κιλκίς

Για “νέο επιχειρηματικό προφίλ που έχουν αποκτήσει τα Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς με υγιή οικονομική παρουσία, αυξημένο κύκλο εργασιών και με θετική τη συμβολή τους στην τοπική απασχόληση”, έκανε λόγο ο πρόεδρός τους Βασίλης Παμπορίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Παμπορίδης ενημέρωσε το σώμα για τη λειτουργία της επιχείρησης τα τελευταία δύο χρόνια, εστιάζοντας στις βελτιωτικές αλλαγές που έγιναν, με την αγορά νέου εξοπλισμού και με την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, καθώς και στις αποδόσεις που είχαν οι νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε,

Το 2020 απορροφήθηκε πίστωση 79.723 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης σε εργασίες συντήρησης, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εκδοροσφαγέων και του λοιπού εργαζόμενου προσωπικού και στην προμήθεια μηχανημάτων, ενώ πέρσι η δαπάνη αυτή μειώθηκε κατά το ήμισυ (32.335ευρώ).

Οι μικροεπενδύσεις έφεραν περισσότερα κέρδη στα Βιομηχανικά Σφαγεία καθώς πέραν της εξυπηρέτησης των τοπικών κτηνοτρόφων και κρεοπωλών προσέλκυσαν νέους πελάτες από το χώρο του ζωεμπορίου που προτίμησαν για τις ανάγκες σφαγής του ζωικού τους κεφαλαίου την επιχείρηση του Κιλκίς.

Η αύξηση της κίνησης στα Σφαγεία, με την τήρηση, συγχρόνως όλων των υγειονομικών μέτρων έναντι του κορονοϊού, όπως είπε, προσέθεσε ανθρώπινους πόρους στην επιχείρηση διασφαλίζοντας τρεις νέες θέσεις εργασίας αλλά και εποχιακή απασχόληση άλλων πέντε εργαζομένων σε περιόδους αιχμής.

Ο κ. Παμπορίδης υπογράμμισε ότι τα Σφαγεία εξελίσσονται σε μια ανταγωνιστική επιχείρηση που είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις οφειλών παλαιών ετών με προοπτική την αποπληρωμή τους νωρίτερα από τον Αύγουστο του 2023, οπότε και λήγει η ρύθμιση, ενώ αναγνώρισε το έργο της προκατόχου Διοίκησης του κ. Όθωνα Γρμματικόπουλου για την οποία σημείωσε ότι είχε βρει το βηματισμό της συνετούς διαχείρισης και του νοικοκυρέματος.

Ανέφερε, τέλος ότι την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Σφαγεία πιστοποιεί και η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πάνω σε ζητήματα καθαριότητας, διαχείρισης των αποβλήτων, παραλαβής και παράδοσης των ζώων, ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων, τα οποία και έχουν αποτυπωθεί σε ευρωπαϊκό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, η παρουσίαση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης δέχθηκε επαινετικά σχόλια από τις παρατάξεις ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ ‘’Δήμος Αξιών’’ ‘’ Συμμετέχω – Ο Δήμος στα Χέρια του Πολίτη’’ και τη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς’’ ενώ τη συζήτηση έκλεισε με σύντομη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμικότητα των Σφαγείων επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή επιδίωξε την κεφαλαιοποίηση της αξίας τους, ότι οι επενδύσεις της πιάνουν τόπο, καθώς η επιχείρηση ανεβάζει ρυθμούς και πέρα από την κάλυψη των αναγκών σφαγής του τοπικού ζωικού κεφαλαίου, που είναι και αυτές αυξημένες και γίνονται με υποδειγματικούς υγειονομικούς κανόνες, δέχεται πελάτες που εφοδιάζουν με κρέας μεγάλες αγορές όπως της Βαρβάκειου και του Ρέντη. Οι προοπτικές ανάπτυξης των Σφαγείων διαγράφονται θετικές και δικαιώνουν την προσπάθειά μας, κατέληξε.

Σχολιάστε