My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέο ξεκίνημα για τη ΚΡΥΣΤΑΛ

Σίγουρη για το μέλλον της δηλώνει η βιομηχανία επαγγελματικών ψυγείων Κρυστάλ, οι εγκαταστάσεις της οποίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς υπέστησαν ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή στις αρχές του 2017, λόγω πυρκαϊάς.

Μετά την προσωρινή εγκατάστασή της σε άλλο χώρο, από τον Σεπτέμβριο του 2017 ξανάρχισε κανονικά τη λειτουργία της, έχοντας κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις. Ανανέωσε τον εξοπλισμό της και έχει καταστήσει τη βιομηχανική μονάδα της πλήρως λειτουργική.

Η πυρκαϊά είχε καταστρέψει, εκτός από τις κτιριακές μονάδες της, τόσο τον μηχανολογικό εξοπλισμό της όσο και τα αποθέματά της.

Η επιχείρηση έκανε τα πρώτα της βήματα το 1954 και μετεξελίχθηκε σε ανώνυμη εταιρεία ψυκτικού εξοπλισμού τον Φεβρουάριο του 1992. Εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς, στο ύψος του 26ου χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κιλκίς. Εξειδικεύτηκε στην κατασκευή επαγγελματικών ψυγείων και καταψυκτών plug in και προμηθεύει με αυτά εταιρείες τροφίμων και ποτών, καθώς και επαγγελματίες του τομέα της μαζικής εστίασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι κάτοχος οικοπέδων 74.695 τ.μ. στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνει την εισαγωγή και την εμπορία συσκευών ψυκτικού εξοπλισμού. Για την επίτευξη των σκοπών της συμμετέχει στην εταιρεία Eurocryo, με μερίδιο 99,85%. Από τα τέλη του 2008 κατασκευάζει ψυγεία και καταψύκτες με χρήση υδρογονανθράκων ως ψυκτικό μέσο. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, καθώς έχει στο ενεργητικό της εξαγωγές προϊόντων της στις χώρες Αλβανία, Αλγερία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισραήλ, Λευκορωσία, Λίβανος, Λουξεμβούργο, Μαρόκο, Ουκρανία, Πακιστάν, π.Γ.Δ.Μ., Ουκρανία, Ρωσία, Σλοβακία, Τουρκία και Τσεχία.

Στην εγχώρια αγορά έχει πελάτες, μεταξύ άλλων, τις εταιρείες τροφίμων και ποτών Pepsico ΗΒΗ, Nestle, Unilever, Κρι-Κρι, Λουξ Μαρλαφέκας, ΦΑΓΕ, Ελληνικά Γαλακτοκομεία και Παγωτά Δωδώνη.

Η Κρυστάλ έχει πρόεδρο τον Νικ. Κ. Τσεκλίδη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Νικ. Ι. Τσεκλίδη της οικογένειας των ιδρυτών και μετόχων της. Τη χρήση 2016-2017 απασχόλησε, κατά μέσον όρο, 69 εργαζόμενους, έναντι 74 τη χρήση 2015-2016. Διέθεσε για μισθούς και ημερομίσθια του διευθυντικού-διοικητικού και εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, καθώς και για συναφείς παροχές, ασφαλιστικές εισφορές και αποζημιώσεις 1,30 εκατ. ευρώ, έναντι 1,20 εκατ. περίπου ευρώ την προηγούμενη χρήση. Για αμοιβές της διοίκησής της διέθεσε 0,10 εκατ. ευρώ.

Αναμένει πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα την τρέχουσα χρήση 2017-2018. Αντιδρά στην οικονομική καχεξία της εγχώριας ζήτησης, με βελτίωση της ποιότητας και εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων της και εμπορική επέκταση σε αγορές του εξωτερικού.

Τον Οκτώβριο του 2017 αποφάσισε τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, με επέκταση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: inr.gr

Σχολιάστε