My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέοι εθνικοί ευεργέτες…

tsaousidis-klearxos-001…οι καναλάρχες.

Του ΚλέαρχουΤσαουσίδη.


Όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε κάποιους νταβατζήδες, προφανώς και δεν είχε στον νου του τους Σαββίδη, Μαρινάκη και Καλογρίτσα, αλλά σίγουρα αναφερόταν στους τότε εργολάβους – μιντιάρχες. Ουδείς είχε αντιδράσει. Τώρα λένε ότι γίναμε τσίρκο.

Οι νέοι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που θα εκπέμπουν έχοντας πληρώσει για την απόκτηση της άδειας, όπως εδώ και 27 χρόνια έπρεπε να γίνεται, δεν αποτελούν μάλλον το αγλάισμα της ελληνικής κοινωνίας, αν λάβουμε υπόψη τα ελάχιστα από τα όσα ο ένας καταλογίζει στον άλλο. Αλλά σε συνθήκες «ελεύθερης» οικονομίας, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε κάποιους νταβατζήδες, προφανώς και δεν είχε στον νου του τους Σαββίδη, Μαρινάκη και Καλογρίτσα, αλλά σίγουρα αναφερόταν στους τότε εργολάβους – μιντιάρχες. Ουδείς είχε αντιδράσει. Τώρα λένε ότι γίναμε τσίρκο. Εννοώντας, οι σιτιζόμενοι στα θολά, τη διαδικασία αδειοδότησης, υπογραμμίζοντας ότι κάποιος από τους υποψήφιους πηγαινοέρχεται με ασθενοφόρο! Δηλαδή, τσίρκο δεν είναι αυτοί που τα κάνουν, όπως το να θυροκολλούν χθες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τα ασφαλιστικά μέτρα που θα συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου στο ΣτΕ! Και δεν είναι τσίρκο να εγκαλεί το Star τον κ. Καλογρίτσα διότι δεν είναι αποκλειστικά επιχειρηματίας των ΜΜΕ… Ενώ ο κ. Βαρδινογιάννης και οι άλλοι είναι αποκλειστικά ιδιοκτήτες ΜΜΕ! Θα μας τρελάνουν…

Οι συνιστώσες της Ν.Δ.

Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης τα έχει δώσει όλα για να κρατήσει στην επιφάνεια του βόθρου όσους δεν αδειοδοτήθηκαν, τι λένε οι βουλευτές εκείνοι ενώπιον των οποίων είχε πει το απαξιωτικό επίθετο ο Κ. Καραμανλής στην ταβέρνα του Μπαϊρακτάρη και χειροκροτούσαν; Συμφωνούν και το βουλώνουν, διότι η νέα ηγεσία δαγκώνει, διαφωνούν όπως ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, που επιμένει ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να καταργήσει τον νόμο για την απόκτηση άδειας, μισοδιαφωνούν όπως ο κ. Κουμουτσάκος, που άλλαξε εν μια νυκτί τη γραμμή (εκπρόσωπος του κόμματος είναι ακόμη) και μας είπε ότι απλώς θα αυξηθεί ο αριθμός των αδειών (ξέχασε να διευκρινίσει αν θα είναι τζάμπα);

Αλλά άντε, αυτοί βρέθηκαν στην αντιπολίτευση, άντε ο κ. Θεοδωράκης που έχει υποχρεώσεις, άντε ο κ. Θεοχαρόπουλος που θέλει να γίνει Αντρέας. Το ΚΚΕ τι ζόρι τραβάει; Για ποια νέα διαπλοκή ομιλεί; Μήπως θα μας θυμίσει επιτέλους πόσα πλήρωσε για να αποκτήσει τη συχνότητα του 902 (που δεν πλήρωσε) και πόσα εκατομμύρια πήρε για να τη δώσει στον αποτυχόντα κύριο Βρυώνη και στις offshore εταιρείες;

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι οι παράνομοι, σύμφωνα και με την ελληνική Δικαιοσύνη, εγκαλούν την κυβέρνηση ότι παρανομεί! Με την υποστήριξη (όχι τη χορηγία, αυτή πάει ανάποδα) των κομμάτων που επί 27 χρόνια ψήφιζαν κάθε Δεκέμβριο την παράταση της παρανομίας.

Για παράδειγμα: Τι θα κάνει το Mega, ο μεγαλύτερος μπαταξής στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο έπειτα από το Alter; Θα πληρώσει στους εργαζόμενους τα μηνιάτικα που χρωστάει ή θα εγκαινιάσει νέο αντάρτικο, αρνούμενο να διακόψει τις επαναλήψεις εκπομπών με τις οποίες πορεύεται; Τι θα κάνουν οι άλλοι αποτυχόντες στη δημοπρασία;

Τίνος είναι τα λεφτά;

Αυτό που ενοχλεί, πέρα από τις περαιτέρω ανομίες των διαπλεκομένων, είναι η σιωπή αυτών που χρωστάνε μια απάντηση στις αηδίες με τις οποίες προσπαθούν το ΣΚΑΪ, το Mega κ.λπ. να εμφανιστούν σαν εθνικοί ευεργέτες που μοιράζουν λεφτά στο κράτος. Πέρα από τα ανόητα σκετσάκια που καταλήγουν με το προειδοποιητικό «με την άδειά σας», παρουσιάζουν και «στοιχεία» γι’ αυτά που «πλήρωσαν» στα 27 χρόνια ή τα 10 (ξεχνούν κάτι πιο παλιά χρωστούμενα) χρόνια της παράνομης ύπαρξής τους.

Αναφέρω ένα: Ότι το Mega έχει δώσει περίπου μισό δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία για αγγελιόσημο. Από πού κι ως πού, δικά του είναι; Ο κ. Βενιζέλος θέσπισε (και μπράβο του) τον νόμο που δεν άφηνε πλέον στα κανάλια να τζιράρουν τα ξένα λεφτά του αγγελιοσήμου, αλλά επέβαλε να καταθέτονται σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό από τους ίδιους τους διαφημιζόμενους, όχι τους καναλάρχες.

Πού είναι οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και οι ενώσεις συντακτών που λαμβάνουν αγγελιόσημο; Γιατί δεν καταγγέλλουν τα ψέματα των καναλαρχών; Γιατί δεν μας λένε ποιοι χρωστούν και πόσα από εργοδοτικές εισφορές και -κυρίως- πόσες εισφορές εργαζομένων δεν αποδίδονται για να παρέμβει πάραυτα ο εισαγγελέας; Πάλι επικρατεί η άποψη ότι «δεν πιέζουμε τους εργοδότες μην και χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι». Έτσι συσσωρεύονται τα «φέσια» που περιγράφονται ως επισφαλείς απαιτήσεις.

Για την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που στήνεται δίπλα στους καναλάρχες και στη Ν.Δ., τι να πω; Άξιος ο μισθός τους.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε