My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Νέες θέσεις γι` αποσυμφόρηση

Τη δημιουργία ακόμη 30.000 θέσεων φιλοξενίας προσφύγων εντός 20ημέρου σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εγκρίθηκε στη διάρκεια της χθεσινής (Πέμπτη) συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

hotspot1Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργο Κυρίτση, είναι η ελάφρυνση της κατάστασης στην Ειδομένη.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον πρόχειρο καταυλισμό ως δυσάρεστη, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη θα ενημερώνονται ότι υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας στα οποία μπορούν να μεταφερθούν, ενώ θα τονίζεται ότι τα σύνορα έχουν κλείσει και είναι αδιέξοδη η παραμονή τους εκεί. Εκτίμησε δε, ότι μέσα στο επόμενο διήμερο θα καταστεί δυνατό να μεταφερθούν άτομα που παραμένουν στην Ειδομένη σε υφιστάμενους χώρους φιλοξενίας.

Ο κ. Κυρίτσης ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναβαθμίζοντας σε πρώτη φάση την υπηρεσία πρώτης υποδοχής σε Γενική Γραμματεία.

Σχολιάστε