My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Νοσοκομεία: Νέα στάση εργασίας

Σε νέα στάση εργασίας για το έκτακτο προσωπικό στην Δημόσια Υγεία και Πρόνοια προχωρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Η στάση, στην οποία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στις 7 πμ – 10 πμ, στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης που αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρονται τα εξής:

“Η τακτική των Κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό.

Μόνο για τα έτη 2018, 2019 έως σήμερα αποχώρησαν 4.000 μόνιμοι υπάλληλοι από τα Νοσοκομεία και δεν προσλήφθηκε κανείς. Σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν χιλιάδες έκτακτοι υπάλληλοι (Επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ) με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από 3-4 χρόνια.

Με την ανανέωση των συμβάσεων, η πολιτεία αναγνωρίζει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το κενό τους σε περίπτωση απόλυσης είναι δυσαναπλήρωτο.

Λήγουν συμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα σε έκτακτους Νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (Επικουρικό, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, κλπ).

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 2Κ προκήρυξης για το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης στην οποία συμμετείχε το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί  στα Νοσοκομεία με ανανεώσιμες συμβάσεις πάνω από πέντε χρόνια  με αυξημένη μοριοδότηση. Πολλοί εξ’ αυτών είναι εκτός των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων.

Το προσωπικό που υπηρετεί με ατομικές συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης πήρε μια μικρή παράταση έως τέλος του Σεπτέμβρη. Οι υπάλληλοι που εργάζονται μέσω ΟΑΕΔ, βρίσκονται στο τέταρτο χρόνο εργασίας σε ομηρία χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στην συνέχεια.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου οργανώνουμε Πανελλαδική ημέρα Δράσης με Στάση Εργασίας για το έκτακτο προσωπικό 7-10πμ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» 8:30πμ για την Αττική καθώς και στα κατά τόπους Νοσοκομεία.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων της Υγείας και της Πρόνοιας. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάμε την μονιμοποίησή τους.”

 

Σχολιάστε