My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέα παρέμβαση για Οικογενειακό Δίκαιο

Για διαρκείς αντιφάσεις και ήξεις-αφήξεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, καθώς και για “διάτρητο του νομοσχεδίου”, έκανε λόγο για μια ακόμη φορά η βουλεύτρια και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης Ειρ. Αγαθοπούλου, κατά την διάρκεια της β΄ ανάγνωσης του ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο, στην χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση της Βουλής.

Η βουλεύτρια επεσήμανε για πολλοστή φορά την απουσία της υφυπουργού για την δημογραφική και οικογενειακή πολιτική από τις συζητήσεις για το ν/σ. Αναφέρθηκε επίσης στην διγλωσσία, την αγωνία αλλά και τον εκνευρισμό του κ. Τσιάρα, στην προσπάθεια του να πείσει ότι το εν λόγω ν/σ επιχειρεί να επιλύσει λειτουργικά προβλήματα, εξαπολύοντας μάλιστα συκοφαντίες και κατηγορίες περί άγνοιας του τρόπου νομοθέτησης εναντίον βουλευτών και βουλευτριών της αντιπολίτευσης.

Τις παραπάνω αιτιάσεις η Ε. Αγαθοπούλου δεν τις άφησε αναπάντητες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σας ενημερώσω, ότι ξέρουμε πολύ καλά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες… Η τήρηση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, κ. Υπουργέ, είναι, οι προτάσεις των κομμάτων να γίνονται εντός κοινοβουλίου, δημόσια, μέσα από τη συζήτηση στις επιτροπές και με την κατάθεση τροπολογιών. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία και όχι τα μέηλ στο γραφείο του Υπουργού και αυτήν εφαρμόζουμε».

Παράλληλα, όπως σημείωσε η βουλεύτρια, οι ελάχιστες αλλαγές που επήλθαν στο ν/σ, δεν διαφοροποιούν την ουσία του νόμου, είναι προσχηματικές ενώ καταλόγισε ευθύνες στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας έχει αφήσει μόνο να τραβήξετε το κουπί της κακής και διάτρητης νομοθέτησης, που δέχεται πυρά από όλες τις πλευρές του κοινοβουλίου και όχι μόνο, αλλά, όπως καταλαβαίνουμε σας το έχει ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.»

Τέλος, προέβη σε εκ νέου κριτική και επισημάνσεις στην κατ΄ άρθρο τοποθέτησή της επί του ν/σ, επιμένοντας στην ανάγκη ουσιαστικών τροποποιήσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας και στην ανάγκη της συμπερίληψης των ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών, στις διατάξεις του Οικογενειακού Δικαίου.

Σχολιάστε