My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Νέα κόντρα για το προσφυγικό

Κάνοντας λόγο για “εξαίρεση του Δήμου Παιονίας από τις αποζημιώσεις λόγω προσφυγικού”, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», Χρήστος Γκουντενούδης, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία απάντησε ο νυν δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης.

Η ανακοίνωση του κ. Γκουντενούδη έχει ως εξής:

“Όπως έχουμε ήδη αναφερθεί, λόγω του γεγονότος ότι τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται μονάχα διά περιφοράς, τα θέματα που λαμβάνουν χώρα στην ημερήσια διάταξη του κάθε Δ.Σ. δεν γίνονται γνωστά και γι αυτό αναγκαζόμαστε να γνωστοποιούμε τις θέσεις μας μέσω του τύπου είτε αυτός είναι ηλεκτρονικός είτε έντυπος.

Με την δημοσίευση του ΦΕΚ με αρ. φύλλου 5722 στις 24/12/2020 και με την απόφαση με αριθμό 15785, ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Σκυλακάκης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν για αποζημιώσεις από προκληθείσες ζημιές λόγω παραμονής προσφύγων και μεταναστών για το έτος 2020 αλλά και παρελθόντων ετών, τους δήμους εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν μονάδες φιλοξενίας μεταναστών.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται οι δήμοι των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, όπου οι αποζημιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 6.276.776 ευρώ.

Ο Δήμος Παιονίας που είναι;

Μήπως και πάλι κ. Σιωνίδη σας φταίει η προηγούμενη διοίκηση;

Όπως γνωρίζουμε, έχουν προκληθεί διάφορες ζημιές που έχουν κοινοποιηθεί στην Ειδική Γραμματεία Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Όταν παρέλαβε ο νέος δήμαρχος ήταν ήδη ενημερωμένος από την προηγούμενη διοίκηση για το εύρος και το ύψος των ζημιών όπως ειπώθηκε στο Δ.Σ. από εκείνον κατόπιν ερώτησης, πήγε στην αντίστοιχη γραμματεία και ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτα!

Ενώ έχουν ήδη παρέλθει 16 μήνες της τωρινής διοίκησης, τί έκανε ο δήμαρχος για το πρόβλημα αυτό, ούτως ώστε να ενημερωθεί η αντίστοιχη υπηρεσία για να μπει στον κατάλογο των αποζημιώσεων ο Δήμος Παιονίας;

Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού του κ. Σιωνίδη, η σκέψη που τον οδήγησε σε όλη αυτή την ολιγωρία ήταν το γεγονός ότι η όλη διαδικασία κινήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά όπως περίτρανα αποδεικνύεται, έτσι λειτουργεί η σημερινή διοίκηση.

Με πεπαλαιωμένη νοοτροπία και την πληρώνει, είτε ο δήμος, είτε και οι ίδιοι οι δημότες, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Κύριοι της διοίκησης, επιτέλους λειτουργείστε ως διοίκηση, και μην προσπαθείτε να μετακυλήσετε τις ευθύνες για την ανεπάρκεια και την ανυπαρξία σας σε άλλους.

Ο Δήμος Παιονίας έχει συνέχεια και πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών και για τις ανάγκες των δημοτών.

Δεν είναι τσιφλίκι κανενός για να λειτουργεί ως παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση ιδίου οφέλους το οποίο η διοίκηση Σιωνίδη κουκουλώνει με λαϊκίστικες ενέργειες και κραυγές.”

Ο κ. Σιωνίδης

Στην απάντησή του, ο κ. Σιωνίδης αναφέρει τα εξής:

“Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο κείμενο διαμαρτυρίας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που ψέγει την διοίκηση του δήμου και εμένα ως δήμαρχο διότι ο δήμος Παιονίας απουσιάζει από την χρηματοδότηση που έλαβαν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με την απόφαση με αριθμό 15785 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 5722 στις 24/12/2020.

θέλω να ενημερώσω τους δημότες μας ότι η διοίκηση του δήμου και εγώ προσωπικά δεν αναμέναμε χρηματοδότηση με το ΦΕΚ που αναφέρει το δημοσίευμα καθότι με το ΦΕΚ 5685 της προηγούμενης ημέρας 23/12/2020 και με την ΚΥΑ 13210 ο δήμος μας έλαβε 160.000,00 ευρώ αποζημίωση για ζημίες που υπέστησαν οι υποδομές καθαριότητας.

Ήμουν ανέκαθεν υπέρ του υγιούς διαλόγου και υπέρ της συνεργασίας με τους αιρετούς όλων των παρατάξεων, γιατί θεωρώ πως αυτό επιθυμούν οι δημότες μας και γιατί αυτό μου επιβάλει η συνείδηση μου. Δεν θα ακολουθήσω όμως όσους επιλέγουν πολιτικό διάλογο με αναληθή στοιχεία και με ανυπόστατες μομφές για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Μου προκαλεί επίσης έκπληξη ότι η προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού έγινε την συγκεκριμένη ημέρα.

Η Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 ήταν μια ξεχωριστή – δημιουργική ημέρα για το τόπο μας και δεν προσφέρετε για μικροπολιτικούς αντιπερισπασμούς.

Ήταν η ημέρα που η οικονομική επιτροπή του δήμου Παιονίας, επικύρωσε το αποτέλεσμα της δημοπράτησης του έργου ύδρευσης Πολυκάστρου-Αξιούπολης από τις πηγές του Πάϊκου.

Ήταν η ημέρα που παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου που περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση – αναβάθμιση του αγροτικού δρόμου Γουμένισσας – Ευρωπού που πρόκειται να υποβληθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης τον επόμενο μήνα.

Δύο έργα ζωτικής σημασίας που οι τοπικές κοινωνίες ανέμεναν διακαώς εδώ και δεκαετίες. Το ένα δημοπρατήθηκε και βαδίζει προς κατασκευή και για το άλλο έγινε ταχύτατα η μελέτη και δρομολογήθηκε η έγκαιρη υποβολή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Θεωρούμε ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή και προμηνύει την θετική εξέλιξη της προσπάθειας.

Την ημέρα που η Παιονία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός,, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παιονίας απουσίασε από την «σημαντική» συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που επικύρωσε το έργο ύδρευσης της πόλης του. Επέλεξε δε, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους δημότες, να δημοσιεύσει κείμενο στο οποίο κατηγορεί την διοίκηση για όσα προανέφερα, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δήμος χρηματοδοτήθηκε με άλλη απόφαση που εγκρίθηκε στις 29/12/2020 από την οικονομική επιτροπή στην οποία και συμμετέχει.

Η διοίκηση μας υλοποιεί με σχέδιο τις προγραμματικές δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους δημότες και δύο από τις σημαντικότερες είναι η υδροδότηση και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

Σχολιάστε