My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Νέα επιτυχία για την ΚουΠα Κιλκίς

Τρίτο συνεχόμενο νικηφόρο παιχνίδι για την ΚουΠα Κιλκίς. Επικράτησε εντός έδρας, του Βαφύρα Δίου με ακόμα ένα μεγάλου εύρους αποτέλεσμα, 85 – 44.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Παπαδόπουλος, Ημερίδης, Ποζίδης, Θεοδωράκος και Μουστάκας, μπήκαν αποφασισμένοι να κυριαρχήσουν των αντιπάλων τους και τα κατάφεραν. Το δυναμικό τους ξεκίνημα επιβεβαιώθηκε από το 10 – 2 του πρώτου δίλεπτου. Ο Θεοδωράκος πετούσε φωτιές έξω από τα 6,75, όσο ο Ημερίδης ξεδίπλωνε μέρος του ταλέντου του κάνοντας ό τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Όσο για το αμυντικό σκέλος; Η πίεση ήταν ασφυκτική από το πρώτο δευτερόλεπτο, οι παγίδες διαδέχονταν η μία την άλλη, η κυριαρχία στα ριμπάουντ δεδομένη, και κάπως έτσι, η ΚουΠα ξέφυγε με 14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, δείχνοντας το δρόμο για την τελική επικράτηση.

Το επιθετικό κρεσέντο συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα είχε διάθεση να τρέξει προκειμένου να επιβάλει το δικό της ρυθμό, κάτι το οποίο και πέτυχε μέσα από μια αξιοζήλευτη ομαδική συμπεριφορά. Ευστόχησε σε 17 προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο με τις 12 εξ αυτών να προέρχονται από τελικές πάσες, ή ακόμα καλύτερα από extra πάσες.

Το συναρπαστικότερο ωστόσο όλων ήταν η συνέπεια στην αμυντική συμπεριφορά. Οι μόλις επτά πόντοι σε δέκα λεπτά αλλά και τα 13 κλεψίματα (9 στο δεύτερο δεκάλεπτο) πιστοποιούν την αμυντική διάθεση όλων όσων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Το 49 – 20 του ημιχρόνου, ήταν αν μη τι άλλο ένα πολύ καθαρό σκορ, που απαγόρευε κάθε βλέψη για ένα ενδεχόμενο come back της αντιπάλου ομάδας. Ο καυτός Θεοδωράκος πέτυχε μαζεμένους ακόμα 8 πόντους και κάπου στο 26ο λεπτό αποσύρθηκε απολαμβάνοντας από τον πάγκο τις προσπάθειες των συμπαικτών του. Το σκορ στο μεταξύ είχε εκτοξευθεί στο 60 – 29.

Η σταδιακή αντικατάσταση των βασικών παικτών επέφερε μια μικρή καμπή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, η διάθεση στην άμυνα ωστόσο παρέμεινε σε υψηλό βαθμό. Η ομάδα του Δίου έμεινε άποντη για 5 σχεδόν λεπτά μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, ενώ δέχτηκε 7, με τη διαφορά να … ξεφεύγει στους 38 πόντους! (67 – 29)

Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι νεαροί Νεκτάριος Παπαδόπουλος και τα αδέρφια Τσιλιγκαρίδη πήραν τη σκυτάλη, επικρατώντας των αντιπάλων τους με ένα επιμέρους 18 -15. Ήταν ο Λάμπρος και όχι ο Σταύρος Τσιλιγκαρίδης αυτή τη φορά που έκλεψε την παράσταση σκοράροντας τους 11 από τους 18 πόντους της ομάδας του.

Είναι σίγουρο πως οι συγκεκριμένοι πιτσιρικάδες ξεχειλίζουν από ταλέντο, είναι ακόμα βεβαιότερο πως έχουν πολλά να μάθουν ακόμα, φαίνεται ωστόσο πως έχουν τη διάθεση να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, κάτι που μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την πολλή και σκληρή δουλειά, και αυτό είναι μονόδρομος.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Η ομάδα μπήκε συγκεντρωμένα στο παιχνίδι … «κλέβοντας» το μυαλό της αντιπάλου της, ξαφνιάζοντάς την με την αποφαιστικότητα και την κυνικότητα που επέδειξε από την αρχή του παιχνιδιού. Κινητήριος μοχλός όλου αυτού του εγχειρήματος, ο Συμεών Παπαδόπουλος, ο playmaker που έλειπε από την αρχή ύπαρξης αυτής της ομάδας. Ο Συμεών καθοδήγησε με ωριμότητα τους συμπαίκτες του μοίρασε ψύχραιμα το παιχνίδι και σκόραρε από το τρίποντο όποτε του δόθηκε η ευκαιρία.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Ακόμα μια καταπληκτική από πλευράς αριθμών μπασκετική παράσταση. Οι 23 ασίστ, τα 21 κλεψίματα και τα μόλις 10 λάθη, δείχνουν πως η ομάδα ωριμάζει παιχνίδι με παιχνίδι, δείχνοντας συνέπεια και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Ήταν βέβαια συνολικά άστοχη (31/73 εντός παιδιάς), πήρε ωστόσο δεύτερες και τρίτες επιθέσεις λόγω των πολλών επιθετικών ριμπάουντ που κέρδισε (23). Το επιθετικό ριμπάουντ απαιτεί πέραν της έξυπνης τοποθέτησης του παίκτη, και διάθεση για διεκδίκηση και δίψα για μάχη, κάτι που επέδειξαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Γιώργος Θεοδωράκος

24 πόντοι με 6 στα 10 τρίποντα είναι ο επιθετικός απολογισμός για το Γιώργο, μέσα σε μόλις 21 λεπτά. Ήταν συνδεδεμένος με το καλάθι από το πρώτο σουτ. Δεν τον περιόρισε ποτέ κανείς. Εκτελούσε με περίσσεια ψυχραιμία από κάθε γωνία, ενώ συνεισέφερε όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια και στην άμυνα (3 κλεψίματα), αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι προσφέροντας 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Γκρέμισε εννοείται και το tendex[1] με 1,23

Μπάμπης Ημερίδης

Γεμάτη βραδιά και για το Μπάμπη Ημερίδη με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε λιγότερα από 21 λεπτά. Ο τύπος για aκόμα μια φορά έκανε ό, τι ήθελε στο παρκέ, δεν πάτησε ποτέ …γκάζι, ήταν ωστόσο πάντα στη θέση που έπρεπε, δίνοντας λύσεις όπου και όποτε χρειαζόταν. Ακόμα ένας παίκτης της ομάδας που έριξε το tendex me 1,09.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ήταν το τρίτο παιχνίδι για την ομάδα μας. Το πρόσημο για ακόμα μια φορά ήταν θετικό. Η ΚουΠα Κιλκίς ήταν κυριαρχική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο. Η ομάδα ξεχειλίζει από ποιότητα, και είναι ευχάριστη από κάθε άποψη στο μάτι. Υπήρξαν φάσεις που πραγματικά κρυβόταν η μπάλα δυστυχώς όμως δεν μετουσιώνονταν πάντα σε καλάθι. Είναι βέβαιο πως υπάρχουν πολλές ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να δουλευτούν στην προπόνηση.

Κατά τα υπόλοιπα, η ομάδα έχει πάρει το δρόμο της. Στην εξίσωση πλέον μπαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα ο προπονητής μας, Θωμάς Τσάτσης που βγήκε επιτέλους από την καραντίνα, ενώ αναμένεται να μπει δυναμικά στις υποχρεώσεις της ομάδας και ο τραυματίας Γιώτης Σιδηρόπουλος. Μέρα με τη μέρα, κορονοϊού φυσικά επιτρέποντος, αυτή ομάδα θα μοντάρεται, θα δουλεύεται, και θα βελτιώνεται. Τα δύσκολα ωστόσο είναι μπροστά,

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Θεοδωράκος Ν.)

Παπαδόπουλος 6 (2τρ), Ημερίδης 14 (1τρ), Ποζίδης 4(1τρ), Τσουλφαΐδης 4(1τρ), Ψωμιάδης 3, Θεοδωράκος 24 (6τρ), Πατσούρης 6 (1τρ), Μουστάκας 7, Τσιλιγκαρίδης Σ. 2, Τσιλιγκαρίδης Λ. 13 (1τρ), Παπαδόπουλος Ν., Χρυσάφης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 27 – 13 / 49 – 20 / 67 – 29 / 85 – 44

[1] Η προέλευση του όρου TENDEX προέρχεται από τις λέξεις ΤΕΝ ΙΝDICES (10 times index) που σημαίνει 10 Δείκτες.

Συνοπτικά η μαθηματική φόρμουλα εκφράζεται ως εξής:

Πόντοι – Χαμένες Ελεύθερες Βολές – Χαμένες Βολές Παιδιάς + Ριμπάουντς + Ασίστ + Κλεψίματα + Τάπες – Λάθη / Χρόνος Συμμετοχής.

Κείμενο, Φωτογραφία, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Σχολιάστε