My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μ` επιτυχία η εκδρομή του ΛΕΚ σε Αθήνα

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, πραγματοποίησε μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδρομή στην Αθήνα το διήμερο 3-4/11/2012. Μία εκδρομή μικρής διάρκειας, αλλά γεμάτη δραστηριότητες και επισκέψεις σε Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Μπενάκη και Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας (Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών, Δημοκρίτου 7, Κολωνάκι).

Οι φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα διήμερο στην Αθήνα με σύμμαχό τους, τον υπέροχο καιρό. Κατά την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης απολαύσαμε τον καφέ και το φαγητό μας με θέα…τι άλλο πέρα από το ναό του Παρθενώνα! Στο Μουσείο Μπενάκη (κεντρικό κτήριο, Βασ Σοφίας και Κουμπάρη) θα μπορούσαμε να είμαστε μία ολόκληρη μέρα και πάλι δε θα θέλαμε να φύγουμε. Το εξαιρετικό οίκημα της οικογένειας Μπενάκη, αγοράστηκε από τον Εμμανουήλ Μπενάκη το 1910, για την οριστική μετεγκατάσταση της οικογένειάς του από την Αλεξάνδρεια στην Αθήνα.

Επόμενη στάση μας, το Κολωνάκι όπου στεγάζεται το Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών και διατηρεί και ξεχωριστό κτήριο για το δικό του μουσείο, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας. Εκεί ξεναγηθήκαμε στην τρέχουσα έκθεση, όπου τέσσερις μικρές παράλληλες ιστορίες, «κατασκευή», «διατήρηση», «παράσταση», «ταξίδι» – σταθμοί στη «ζωή» της συλλογής – διηγούνται και ζωντανεύουν την πορεία των 100 χρόνων (του θεσμού του Λυκείου Ελληνίδων) από το 1911 ως σήμερα. Μετά την ξενάγησή μας στο μουσείο του Λ.Ε.Α. είχαμε το χρόνο και την ευκαιρία για ένα καφέ και φαγητό στην πλατεία Κολωνακίου. Κατά την παραμονή μας στο κέντρο της Αθήνας, Κυριακή πρωί, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε να παρελαύνει μπροστά μας το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον κόσμο που μας ακολούθησε στην εκδρομή αυτή και καταφέραμε να φτιάξουμε μία μεγάλη παρέα των 51 ατόμων, που ξεναγήθηκε, τραγούδησε και εννοείται…χόρεψε! Ελπίζουμε να είμαστε όλοι μαζί και στην επόμενη μας εκδρομή και θα φροντίσουμε και πάλι να σας προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό.

Μουσική βραδιά

  • Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, σας προσκαλεί στη λαϊκή – μουσική βραδιά που διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, στις 20:30 μ.μ. στις νέες εγκαταστάσειςτου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, Μητροπόλεως 5 (πρώην Νομαρχία).

Σας περιμένουμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να απολαύσουμε όλοι μαζί μία υπέροχη μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική και χορό.

Τιμή Πρόσκλησης: 8 ευρώ με πλήρες μενού και κρασί

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Λυκείου (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία), στο τηλ. 2341027684, καθημερινά, Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6-8 μ.μ. Επίσης, μπορείτε καθημερινά κατά τις ίδιες ώρες, να επισκεφτείτε τα γραφεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, στις νέες εγκαταστάσεις του, Μητροπόλεως 5 (πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο).

Τέλος, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, www.lekil.gr  ή στο επίσημο προφίλ μας στο facebook http://www.facebook.com/LykeioEllinidonKilkis ή να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Λυκείου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο e-mail του Λυκείου info@lekil.gr.

Δελτίο τύπου από ΛΕΚ 

 

Σχολιάστε