My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μπρος-πίσω και ό,τι κάτσει

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


“Μεταξύ οικουμενικής και εκλογών, διαλέγω εκλογές. Θα αντέξει η οικονομία μας άλλη μία εκλογική αναμέτρηση, αν αυτή προκύψει”.

Η δήλωση ανήκει στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στο «Σταρ» δήλωσε επίσης ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα, επειδή είναι λαϊκιστής, υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα και εξαπάτησε τους πολίτες και -άρα- δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης εκτός από το προσφυγικό, αν και για το τελευταίο δεν πρέπει να είμαστε και πολύ σίγουροι, αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις στελεχών της Ν.Δ, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ με την τακτική του μετέτρεψε τη χώρα σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.

Η προτίμηση του κ. Μητσοτάκη στις εκλογές «κουμπώνει» με την ανάλυσή του ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Αν πιστεύεις ότι μία κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο κάνεις τα πάντα, προκειμένου να την ανατρέψεις.

■ Ωστόσο, οφείλουμε να θυμίσουμε ότι και ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2014 ότι συμπεριφερόταν αφρόνως, σπρώχνοντας τη χώρα στις εκλογές με μοναδική έγνοια την κατάληψη της εξουσίας. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Μητσοτάκη σήμερα;

■ Να θυμίσουμε ακόμη ότι και ο κ. Μητσοτάκης με άλλη ιδιότητα τότε (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και το κόμμα του είχαν καταγγείλει τον Τσίπρα, γιατί -αντί να πάει σε οικουμενική ή σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τη συμφωνία του Ιουλίου- προκάλεσε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη θα εφαρμόσει διαφορετική πολιτική απ’ αυτήν που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισε;

■ Να θυμίσουμε τέλος τη σταθερή (;) άποψη της συντηρητικής παράταξης ότι η συνεχής προσφυγή στις κάλπες προκαλεί πολιτική αστάθεια, συνέπεια της οποίας είναι η οικονομική αβεβαιότητα.

Ελεγαν ότι, αν δεν υπάρξει μια μακρά περίοδος κανονικότητας, ούτε επενδύσεις θα έρθουν ούτε τα χρήματα θα επιστρέψουν στις τράπεζες ούτε οι εταίροι θα μας εμπιστευτούν. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση, την οποία πάντως περιγράφει με μελανά χρώματα, μπορεί να αντέξει εκλογές, απαιτώντας ταυτοχρόνως να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, η οποία βεβαίως θα καθυστερήσει, αν πάμε σε κάλπες. Δεν είναι ευανάγνωστη η αντίφαση;

Τρεις πρόχειρες ερμηνείες για τα μπρος-πίσω του προέδρου της Ν.Δ.:

■ Δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γι’ αυτό πελαγοδρομεί.

■ Δεν ελέγχει το κόμμα του και είναι υποχρεωμένος, για να καλύψει όλες τις πτέρυγες, να λέει και «τούτα και τ’ άλλα».

■ Υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι σκελετοί στις ντουλάπες του κόμματός του και ο μόνος τρόπος, για να μην εμφανιστούν, είναι να επιστρέψει στην εξουσία.

Ανάγωγα

Θα πάνε και θα χαιρετίσουν στο συνέδριο του Ποταμιού ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Κίνηση πολιτικού πολιτισμού; Μπα! Συμμετοχή σε διαδικασία πλειστηριασμού είναι. Πληροφορήθηκαν ότι θα γίνει ξεπούλημα και σπεύδουν να αγοράσουν τα καλύτερα κομμάτια.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε