My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μια “Κιλκισιώτισα” προστάτης προέδρων USA!

evi-poumpouraΜια «αμαζόνα» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είχε γίνει επί σειρά ετών «σκιά» των Αμερικανών προέδρων αλλά και των Ελλήνων πρωθυπουργών που είχαν ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πρόκειται για την Ελληνοαμερικανίδα Εύη Πούμπουρα με καταγωγή από τη Χίο και το Κιλκίς, η οποία μιλάει στο «Εθνος της Κυριακής» και μοιράζεται τις εμπειρίες της από μια καριέρα που θυμίζει κινηματογραφική περιπέτεια.

Πρόσφατα, πριν από τη δεύτερη θητεία του προέδρου Ομπάμα, η Εύη Πούμπουρα αποφάσισε να κλείσει το πρώτο κεφάλαιο της επαγγελματικής της ζωής και να γυρίσει σελίδα στο δημιουργικό της πάθος, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι και ο λόγος που μπορεί τώρα να μιλήσει δημόσια για τα 12 της χρόνια στις μυστικές υπηρεσίες.

«Υπηρέτησα πολλούς προέδρους και τις οικογένειές τους. Αισθάνθηκα δέος και ταπεινότητα που στεκόμουν δίπλα σε τόσο μεγάλους και σπουδαίους ανθρώπους. Πολλές φορές γνωστοί μου με ρωτούσαν πού με έχει τοποθετήσει η υπηρεσία μου και απαντούσα στον Λευκό Οίκο. Και σκεφτόμουν: ”Πώς στο καλό κατάφερα να δουλεύω στον Λευκό Οίκο;”. Αλλά και όταν ταξίδευα με το Air Force 1 ή το Marine 1 με τον πρόεδρο, έλεγα στον εαυτό μου πόσο καταπληκτική και εξαιρετική ζωή μπορεί να είναι αυτή.

Εως και σήμερα, αισθάνομαι ταπεινή και μεγάλη τιμή που ήμουν μέλος σε μια τόσο ξακουστή υπηρεσία», λέει η Ε. Πούμπουρα. «Επίσης, ήταν προνόμιο και μεγάλη τιμή για μένα να συναντήσω και να προστατεύσω τους Ελληνες πρωθυπουργούς και Κύπριους προέδρους. Οταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, συνομίλησα μαζί τους και με τη συνοδεία τους και όλοι με αντιμετώπισαν με ευγένεια και σεβασμό», μας λέει.

Τιμήθηκε για την ανδρεία της
Τις σπουδές της στη δικανική ψυχολογία και την εγκληματολογία, καθώς και την εμπειρία της στα όπλα, την ανάκριση και τη χρήση πολυγράφου θα τις ζήλευε κάθε μέλος των Σωμάτων Ασφαλείας. Για την προσφορά της κατά την 11η Σεπτεμβρίου, μάλιστα, τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Ανδρείας από τις ΗΠΑ.

Τη ρωτήσαμε αν ήταν εύκολο να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ως γόνος μεταναστών. «Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα μέρος όπου μπορεί να είσαι παντελώς άγνωστος και χωρίς καμία ”γνωριμία”, αλλά αν εργαστείς σκληρά να καταφέρεις τα πάντα. Η υπηρεσία ήταν η οικογένειά μου επί δώδεκα χρόνια και δεν θα ξεχάσω τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν», απαντάει η Εύη Πούμπουρα. Η ίδια δηλώνει «πολύ περήφανη για την ελληνική καταγωγή της» και έχει περάσει πολλά καλοκαίρια στην πατρίδα των γονιών της. «Η συμβουλή μου για τους Ελληνες που μεταναστεύουν είναι να μην τα παρατάνε και να μην ακούν κανέναν που τους λέει ότι δεν μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε. Οταν πέφτουν να σηκώνονται και να στέκονται στα πόδια τους. Πιστεύω τη ρήση του Τσαρλς Ρ. Σουίντολ ότι ”η ζωή είναι 10% όσων σου συμβαίνουν και 90% πώς αντιδράς σε αυτά”», καταλήγει.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε