My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μια βδομαδα απεργια στα Κλωστηρια Σαντας

Συνεχίζεται μέχρι αύριο Μ. Παρασκευή η απεργία που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην «Κλωστήρια Κιλκίς Α.Ε.», που εδρεύει στη Νέα Σάντα. Στην εταιρεία, που είναι θυγατρική της «Ελληνική Υφαντουργία Α.Ε.», εργάζονται 140 άτομα, τα οποία διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων του Μαρτίου και μέρους από τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση της εταιρείας, χωρίς ν` απαντά στο αίτημα των εργαζομένων, με δηλώσεις της στην οικονομική εφημερίδα “Ημερησια”,  χαρακτηρίζει την απεργία “υπερβολική” λέγοντας ότι “το 50%-60% των επιχειρήσεων της χώρας καθυστερεί για πάνω από πέντε μήνες να καταβάλλει δεδουλευμένα»

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ελληνικής Υφαντουργίας», Νάσο Γεωργιάδη, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων οφείλεται στην “αντικειμενική έλλειψη ρευστότητας” και δηλώνει πως “είναι αναφαίρετο δικαίωμα του προσωπικού να απεργεί”.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι από την κινητοποίηση των 140 εργαζομένων στο Κιλκίς, λόγω της έλλειψης νήματος, έχει κατεβάσει ταχύτητα και το εργοστάσιο Πέλλας, όπου απασχολούνται 250 άτομα, ενώ επίπτωση επήλθε και στην εξυπηρέτηση κάποιων παραγγελιών σε πελάτες.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη ακόμη. Έχουμε ετοιμάσει πρόγραμμα εργασίας από την ερχόμενη Τρίτη και η επιχείρηση θα επιστρέψει σε υψηλούς ρυθμούς λειτουργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, σπεύδοντας, ωστόσο, να σημειώσει πως ο εξορθολογισμός του κόστους είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη διοίκηση, διότι οι ανταγωνιστές της έχουν ήδη πλεονέκτημα στο συγκεκριμένο τομέα.

Οσον αφορά στην ταμειακή δυσκολία της εισηγμένης, ο κ. Γεωργιάδης την αποδίδει κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι η επιχείρηση έχει λαμβάνειν πάνω από 7 εκατ. ευρώ, από εξαγωγικό ΦΠΑ που έχει καταβάλει στο Δημόσιο, αλλά δεν της επιστράφηκε. «Υπάρχουν εκκαθαρίσεις που δεν έχουν γίνει από το 2009», σημειώνει και προσθέτει πως η διοίκηση πιέζει να της επιστραφεί έστω ένα μέρος των οφειλομένων.

Σχολιάστε