My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μηνύματα για Ημέρα Νοσηλευτών

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αδελφών-Νοσοκόμων», μηνύματα εξέδωσαν ο Γιώργος Φραγγίδης, ο Γιάννης Ανδρίτσος και η Σοφία Καλπαζίδου

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης:

Παγκόσμια Ημέρα Αδελφών-Νοσοκόμων σήμερα.

Μιά γιορτή που θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία.

Ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που περνά όλη η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού.

Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με αυταπάρνηση, για να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας με κίνδυνο οι ίδιοι να χάσουν τη ζωή τους( δυστυχώς πολλοί νικήθηκαν από τον κορωνοϊό) .

Σίγουρα τα ευχαριστώ και τα λόγια μόνο δεν αρκούν.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να τους εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Χρόνια πολλά σε όλους. Νοσηλεύτριες και Νοσηλευτές!

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννης Ανδρίτσος

Τιμούμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που καθημερινά δίνουν έναν δύσκολο αγώνα για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο στη σκληρή μάχη της πανδημίας. Οι νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας, έδωσαν όλο αυτό το διάστημα με αυταπάρνηση τη μάχη κατά της νόσου covid-19 και τα κατάφεραν. Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νοσηλεύτριας/τή, αξίζει να αναφερθεί ότι στο νοσοκομείο Κιλκίς, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές εργάστηκαν σκληρά, πολλές φορές ξεπερνώντας τις αντοχές τους, παρέχοντας αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας.                         

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά τους.

Η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς Σοφία Καλπαζίδου

Η Διεθνής ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των Νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία. Επίσης η 12 Μαΐου καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα Νοσηλευτών για να τιμήσει τη γέννηση το 1860 Φλορενς Να”ιτιγκειλ της Αγγλοιταλιδας φιλανθρωπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης Νοσηλευτικης .

Η νοσηλευτική εκτός από επιστήμη χαρακτηρίζεται ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Χαρακτηρίζεται έτσι διότι οι νοσηλευτές είναι από τους ποιο αφοσιωμένους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και κάτω από τη λελεπα της πανδημίας το έργο των νοσηλευτών – νοσηλευτριων αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση της επιδημίας Covid – 19 γεγονός που καταξιωνει και αναδεικνύει στη συνείδηση όλων μας τον ιδιαίτερο ρόλο και την προσφορά των νοσηλευτών.

Περιμένουμε λοιπόν και η πολιτεία να διαμορφώσει το πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο αναγνώρισης της προσφοράς μας. Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής και ικανοποίησης των χρονιων αιτημάτων μας. Αιτήματα όπως :

Η ένταξη μας στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινων επαγγελμάτων, Σύσταση του κλάδου νοσηλευτών, Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που κατέχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι από τα βασικά αιτήματα του κλάδου.

Τέλος με αφορμή την ημέρα αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και ταυτόχρονα να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους νοσηλευτές και νοσηλευτριες για την προσφορά τους στο νοσοκομείο μας. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Σχολιάστε