My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μηνυτήρια αναφορά για Ειδομένη

tzitzikostas-001Εικοσασέλιδο υπόμνημα (αναφορά – καταγγελία) κατέθεσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφενός ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στην Ειδομένη, αφετέρου για να προχωρήσει η άμεση εκκένωση της Ειδομένης και το άμεσο άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Περιγράφοντας τα αδικήματα που τελούνται στην περιοχή, ο περιφερειάρχης τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ότι “επί 60 και πλέον μέρες παραμένει κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή, με ανυπολόγιστη ζημιά στις εξαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις, αλλά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα έσοδα του κράτους”, ότι τελούνται καθημερινά αξιόποινες πράξεις κι ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας.

«Ο κίνδυνος απώλειας ζωής είναι τεράστιος, τόσο γιατί πρόσφυγες και μετανάστες κινούνται χωρίς καμία επίβλεψη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, όσο και γιατί οι άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό συνιστούν ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία», τόνισε.

“Σε ό,τι μας αφορά ζητούμε και πάλι από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εκκένωση της Ειδομένης, να προχωρήσει στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν μπορεί η Κεντρική Μακεδονία να σηκώνει όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος», επανέλαβε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχολιάστε