My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Με φωτοβολταϊκά τώρα η ΔΕΥΑΚ

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κικίς, η ΔΕΥΑΚ επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προκειμένου να μειώσει την ενεργειακή της εξάρτηση από το ηλεκτρικό ρεύμα και το υψηλό κόστος της κατανάλωσής του.

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που ενέταξε, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, είναι το μέσο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από την ίδια την επιχείρηση, η οποία αποκτά πλέον ρόλο αυτοπαραγωγού.

Με τη σύμβαση ενεργειακού συμψηφισμού που υπέγραψε η ΔΕΥΑΚ με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κατοχυρώνει το δικαίωμα να καλύπτει μέρος ή το σύνολο των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια της εγκατάστασης κατανάλωσής της από την παραγωγή του σταθμού παραγωγής ισχύος 494kW που είναι ήδη εγκατεστημένη στην θέση ‘’Προφήτης Ηλίας’’, δίπλα στις υποδομές του βιολογικού καθαρισμού.

Η ενέργεια του σταθμού παραγωγής θα παρέχεται από το δίκτυο διανομής με εναλλασσόμενο ρεύμα ονομαστικής τάσης, για τριφασικό ή μονοφασικό, κατά περίπτωση. Το μέγιστο όριο της παρεχόμενης ισχύος από τον σταθμό παραγωγής θα είναι 494kW, με μέση τιμή 15 min, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

Μια πρώτη εκτίμηση της ΔΕΥΑΚ είναι ότι με την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι σε θέση να εξοικονομήσει το 87% της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του βιολογικού της καθαρισμού και επιπλέον θα κερδίσει ετησίως 250.000 ευρώ από τις χρεώσεις που της γίνονται στους λογαριασμούς ρεύματος.

Η διάρκεια της σύμβασης ενεργειακού συμψηφισμού είναι εικοσιπενταετής.

Σχολιάστε