My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Με τις διευθύνσεις της Εκπαίδευσης

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ειρήνη Αγαθοπούλου πραγματοποίησε την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου εθιμοτυπική επίσκεψη στον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήρη Μαρκάδα και στην νεοφερμένη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Λαμπρινή Φρόση, με αφορμή την έναρξη της νέου σχολικού έτους, συνοδευόμενη από την περιφερειακή σύμβουλο Έφη Ναβροζίδου και τον συντονιστή της Ν.Ε. Τάσο Κεσίδη.

Η κ. Αγαθοπούλου καλωσόρισε τον διευθυντή και τη διευθύντρια στην νέα τους θητεία, τους ευχήθηκε μια πετυχημένη σχολική χρονιά και συζήτησε μαζί τους την κατάσταση της εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς για το έτος 2022-23.

Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και κενά του εκπαιδευτικού, ειδικού και βοηθητικού προσωπικού, όπως διαμορφώνονται μετά την Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και συζήτησε για το κτιριακό πρόβλημα, τα δημοτικά σχολεία με διευρυμένο ωράριο, καθώς και για το φαινόμενο της ερήμωσης των περιφερειακών σχολείων και συγκέντρωσης των μαθητών και μαθητριών σε σχολεία των μεγαλύτερων πόλεων του νομού.

Η βουλεύτρια ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για το φαινόμενο συσσώρευσης μαθητών και μαθητριών στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, όπου φέτος αριθμεί στα 431 παιδιά, σε αντιπαράθεση με το 2ο Πειραματικό Λύκειο Κιλκίς που φιλοξενεί μόλις 247.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Ειδική Αγωγή, στη στελέχωση των σχολείων Α/θμιας και Β/βάθμιας, στην κτιριακή τους αρτιότητα και τον υλικοτεχνικό τους εξοπλισμό. Τόνισε, δε, ότι ο Δήμος Παιονίας υστερεί ολοφάνερα σε δομές Ειδικής Αγωγής, κυρίως στην Β/θμια Εκπαίδευση.

Στις συναντήσεις της η ίδια ανέφερε, χαρακτηριστικά, ότι η πολιτεία θα πρέπει να συμπαραστέκεται αμέριστα στην οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης του εκπαιδευτικού έργου και ότι από την θέση της θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες, ώστε να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τόνισε, τέλος, ότι η συνεργασία ανάμεσα στους Διευθυντές Εκπαίδευσης και στην ίδια θα είναι διαρκής και αμέριστη καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρ. Αγαθοπούλου.

Σχολιάστε