My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Με πανσελήνο στο Αρχαιολογικό Κιλκίς

Layout 1Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχοντας στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου για το 2014, και μετά την επιτυχία που σημείωσε η αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, διοργανώνει και πάλι σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς μουσική εκδήλωση με το τοπικό καλλιτεχνικό σύνολο «η πόλις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου στις 21:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Έχει γίνει πια θεσμός, την ημέρα της Πανσελήνου του Αυγούστου, από τη Δύση του ηλίου και έως τις 24:00, επιλεγμένοι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη την Ελλάδα να παραμένουν ανοιχτοί για το κοινό που τους επισκέπτεται και τους γνωρίζει «υπό το φως του φεγγαριού».

Ανάλογες εκδηλώσεις την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιήσει η Εφορεία και στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης, ενώ ανοιχτοί θα παραμείνουν ο αρχαιολογικός χώρος του ναού του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, καθώς και το προστατευτικό κέλυφος τμήματος του αρχαίου νεκροταφείου της Ακάνθου, στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Τέλος στον αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων προγραμματίζεται επίσης στο πλαίσιο των Αριστοτελείων 2014-στα βήματα του Αριστοτέλη, εκδήλωση (συναυλία και διαλέξεις) σε διαφορετική ημερομηνία, την Παρασκευή 22 Αυγούστου, αλλά ενταγμένη στο πνεύμα του θεσμού της Πανσελήνου, από το Σύλλογο Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Σχολιάστε