My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Με οργή και με μυαλό.

 Του Χρήστου Σπίγκου (ΔΗΜΑΡ)

———————————————————————————————————————————————————————————————–Πασχαλιάτικος μποναμάς για τον κ. Βενιζέλο οι διαρκώς επαναλαμβανόμενες τηλεοπτικές εικόνες του συλληφθέντος αργυρώνητου, και μέχρι πρότινος κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Θαυμάσια προεκλογική ευκαιρία για να υπερασπιστεί ο μεγάλαυχος σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το μέγα δημιούργημά του, το νόμο – έκτρωμα περί ευθύνης υπουργών. Δήλωσε καυχησιολογώντας, ότι η ορθή εφαρμογή του εν λόγω νόμου δεν παρέχει ασυλία στους

παρανομούντες υπουργούς παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα.

Και εύλογα δημιουργείται το ερώτημα.

Γιατί άραγε δύο εξεταστικές επιτροπές του ελληνικού κοινοβουλίου μετά το 2004 δεν κατάφεραν να καταλήξουν στην παραπομπή του τέως υπουργού στη δικαιοσύνη;

Δύο οι πιθανές αιτίες.

Ή τότε ο κ. Βενιζέλος είπε ψέματα στον ελληνικό λαό, όταν υπερασπιζότανε τον τότε σύντροφό του, ή πράγματι ήταν αδύνατη η παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου γιατί η πράξη του χρηματισμού είχε παραγραφεί. Στην πρώτη περίπτωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να απολογηθεί, ενώ στη δεύτερη προφανές το συμπέρασμα.

Με το νόμο του κ. Βενιζέλου δεν τιμωρούνται οι υπουργοί όταν αυτοί χρηματίζονται, αλλά τιμωρούνται μόνον όταν αυτοί προχωρήσουν σε

«επενδύσεις», όπως φέρεται να έπραξε ο κ. Τσοχατζόπουλος αγοράζοντας πανάκριβα ακίνητα μέσω εξωχώριων ( οφσόρ)  εταιριών, προκειμένου να «ξεπλύνει» το βρώμικο χρήμα που κατηγορείται ότι εισέπραξε. Με το αμείλικτο ερώτημα να αιωρείται αναπάντητο. Δηλαδή πώς είναι δυνατόν να παραγράφεται το μείζον, που είναι ο χρηματισμός ενός υπουργού, και να διώκεται το έλασσον, που είναι το «ξέπλυμα» του «βρώμικου» χρήματος που προήλθε από τον παραγραφέντα χρηματισμό.

Ας κρίνουν οι σεβαστοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ας αποφασίσουν.

Με τέτοιες λογικές το βαρέλι της δυστυχίας του λαού μας πάτο δεν έχει.

Η Δημοκρατική Αριστερά στη δημοσιευθείσα οικονομική της πρόταση περιλαμβάνει πλην των άλλων την ανατροπή του πολιτικού συστήματος και των κατεστημένων, ριζική αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένα η ΔΗΜ.ΑΡ.  προτάσσει ως βασικό πυλώνα της προγραμματικής της πρότασης την αλλαγή του πολιτικού συστήματος και κατ’ επέκταση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Η αλλαγή αυτή είναι προϋπόθεση  ώστε να θεμελιώσουμε τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση και να αποκτήσουμε ένα κράτος – μοχλό ανάπτυξης, ικανό να υπηρετεί τον πολίτη, τις ανάγκες της χώρας και να υλοποιεί τις στρατηγικές επιλογές.

Για το Πολιτικό σύστημα θα προωθήσουμε:

  • Την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης με αυξημένο το ρόλο του κοινοβουλίου.
  • Την υιοθέτηση της απλής αναλογικής με στόχο το εκλογικό αποτέλεσμα να αποτυπώνει ανόθευτα τη βούληση του ελληνικού λαού.
  • Τη μεγάλη περικοπή του κόστους του πολιτικού συστήματος, των βουλευτικών αποζημιώσεων και των βουλευτικών συντάξεων.
  • Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ώστε τα πιθανά αδικήματα να τιμωρούνται και να τεθεί ένα τέλος σε ένα αίσθημα ατιμωρησίας που υποσκάπτει την κοινωνική ευθύνη.
  • Τη συμμετοχή των πολιτών και την καθιέρωση ρυθμίσεων για τον κοινωνικό έλεγχο και τη λογοδοσία.
  • Την καταπολέμηση της διαπλοκής και των παρεμβάσεων ιδιωτικών συμφερόντων και εξωθεσμικών παραγόντων, διαφάνεια παντού.
  • Την ξεκάθαρη σχέση ΜΜΕ και πολιτικής – αυτονομία της πολιτικής.

Στόχος, το νέο πολιτικό σύστημα να προτάσσει το γενικό συμφέρον απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και τις συντεχνιακές αντιλήψεις. Το

γενικό συλλογικό συμφέρον πέρα και πάνω από όλα.

Για τη Δημόσια διοίκηση θα προωθήσουμε:

  • Την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, την πάταξη της διαφθοράς, την αποτελεσματικότητα.
  • Τον τερματισμό των πελατειακών σχέσεων και του κομματισμού.
  • Την εξάλειψη της αναξιοκρατίας.
  • Την ορθολογική εκμετάλλευση πόρων, την ολοκληρωμένη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.
  • Την εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών – Ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
  • Τον διαχωρισμό επιτελικών και λειτουργικών αρμοδιοτήτων.
  • Την αποκέντρωση με στόχο ένα λειτουργικό κράτος, κοντά στον πολίτη.
  • Αυτοδιοίκηση με πόρους, αρμοδιότητες, διαφάνεια, αυτοδύναμη ανάπτυξη και στρατηγικό σχέδιο.
  • Ισχυρές Ανεξάρτητες Αρχές με στόχο την προστασία δικαιωμάτων, την ρύθμιση των αγορών και τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης.

Όλες οι «ισχυρές» μονοκομματικά αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στάθηκαν ανίσχυρες να κατισχύσουν διαπλοκών, ανεπαρκών
Δεν αναζητούμε λύσεις στο ανέφικτο μιας ανέξοδης επαναστατικοφανούς ρητορείας, όπως δεν διακατεχόμαστε από την ψευδαίσθηση ότι το νέο και το καινοτόμο θα προκύψει από τους αποτυχημένους διαχειριστές της εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια.κυβερνητικών δικών τους στελεχών και αλαζονικών συμπεριφορών των πάσης φύσεως παρακοιμώμενων της εξουσίας, που αποτελούν τον πυρήνα των πρακτικών του δικομματισμού στην Ελλάδα. Και έτσι δεν κατέστη δυνατή η εφαρμογή αυτονόητων προτάσεων, όπως οι προαναφερθείσες, επί τριανταοκτώ ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμαστε στην οργή, αλλά και στο μυαλό.

Με την οργή καταδικάζουμε την ύβρη του αλαζονικού χθες και με το μυαλό επιλέγουμε το επιχείρημα, την ελπίδα και την προοπτική με φερέγγυα πρόσωπα και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι η αφετηρία της προσπάθειας για την ανάταξη της χώρας και τη σταδιακή μας απαγκίστρωση από την ταπείνωση των μνημονίων.

Το αξίζουμε και το δικαιούμαστε.

Ας ψηφίσουμε με οργή και με μυαλό.

Σχολιάστε