My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μαθητές με μαύρα περιβραχιόνια!

Με μαύρα περιβραχιόνια παρέλασαν την 28η Οκτωβρίου οι μαθητές του ΓΕΛ Ευρωπού για να διαμαρτυρηθούν και με αυτόν τον τρόπο για τη μη έγκριση των δυο ολιγομελών τμημάτων του σχολείου και για τα δικαιώματά τους στην Εκπαίδευση και στην Παιδεία.

Παράλληλα, οι μαθητές τους ΓΕΛ Ευρωπίου έχοντας στο πλευρό τους και τους γονείς τους έχουν προγραμματισμένη διαμαρτυρία για σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Πολυκάστρου.

Θυμίζουμε ότι οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του συγκεκριμένου Λυκείου δεν παρακολουθούν καμία ώρα στη θετική κατεύθυνση, καθώς δεν έχουν έρθει ακόμη καθηγητές. Συνέπεια αυτού είναι να πραγματοποιούνται μόνο τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, δηλαδή γίνεται μάθημα μόνο δύο ώρες την ημέρα!

Ανακοίνωση των μαθητών

Για την διαμαρτυρία τους στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, το 15μελές του ΓΕΛ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές Λυκείου – Γυμνασίου Ευρωπού συμμετείχαμε, όπως κάθε χρόνο, στην παρέλαση και στις εορταστικές εκδηλώσεις του τόπου μας για να τιμήσουμε την μνήμη των αγωνιστών και αγωνιστριών του έπους του ’40. Η σημερινή όμως παρέλαση ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρελάσαμε φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο. Όχι προφανώς για να αμαυρώσουμε τις εορταστικές εκδρηλώσεις στην μνήμη των ηρώων και των ηρωίδων, αλλά για το ακριβώς αντίθετο, να δηλώσουμε ότι κάνουμε το ελάχιστο για να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για μια ελεύθερη πατρίδα, για μια πατρίδα υπεύθυνων και ενεργών πολιτών που αγωνίζονται για διαχρονικές αξίες και ιδανικά.

Οι πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για την Ελευθερία μας, εμείς αγωνιζόμαστε για το μέλλον μας, για το μέλλουν του τόπου μας. Και το μέλλον μας περνά μέσα από την Παιδεία μας. Μια Παιδεία που τη βλέπουμε, δυστυχώς, να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται.

Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την μη έγκριση, από την πολιτεία, δύο τμημάτων ομάδων προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου του Σχολείου μας; Σεβόμαστε τους νόμους και καταλαβαίνουμε τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες για να μας εξασφαλίσουν δημόσια δωρεάν παιδεία.

Αλλά επίσης θεωρούμε ότι η Παιδεία δεν θα πρέπει να μπαίνει στη στενή λογική του ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ κόστους-οφέλους. Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στον άνθρωπο, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα και σε όσους τιμούν με την παρουσία τους και την διαμονή τους την χώρα αυτή.

Για το λόγο αυτό σας καλούμε:

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΤΕΛΑ ΞΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ (ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ).”

Σχολιάστε