My Twitter Feed

16 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Με Ιγγλέζη ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρειά μας;

Η Κ. Ιγγλέζη με την Ειρ. Αγοθοπούλου και την Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η Κ. Ιγγλέζη με την Ειρ. Αγοθοπούλου και την Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, είναι το όνομα που ακούγεται περισσότερο από όλα, ως η υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, υπογραμμίζοντας ότι οι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της λένε πως η σύνδεση του ονόματός της με το κίνημα κατά των μεταλλείων χρυσού μπορεί να… γυρίσει την αναμέτρηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς η Κατερίνα Ιγγλέζη έχει μία πραγματικά μεγάλη δημοφιλία “βάσης” όχι μόνον στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη – όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις κατά των μεταλλείων χρυσού – αλλά και στο Κιλκίς, όπου συνολικά η τοπική κοινωνία είναι κατά των “χρυσοθήρων”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι τις 20 του Γενάρη είναι πολύ πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών φαίνεται πως συνδέεται με μία συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνον κάλυψε τη διαφορά που είχε από τη ΝΔ στην περιοχή στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, αλλά πλέον προηγείται.

Τα καλά νέα από αυτό το γκάλοπ πιέζουν, ώστε να κλείσει το θέμα της υποψηφιότητας, μιας “υποψηφιότητας δεύτερου γύρου”, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου. Στο μικροσκόπιο των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και τα στοιχεία, τα δημοσκοπικά και του εκλογικού αποτελέσματος, της αναμέτρησης Ψωμιάδη – Μπόλαρη το 2010 και από τη μελέτη τους έχει προκύψει ότι ο χάρτης της Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί τελικά να αλλάξει χρώμα, αν η δική τους υποψηφιότητα καταφέρει να επικρατήσει στην Α’ Θεσσαλονίκης, στη… Χαλκιδική, σε ακόμη έναν νομό και χάσει με μικρή διαφορά στις Σέρρες.

Σχόλια
One Response to “Με Ιγγλέζη ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρειά μας;”
  1. Ο/Η Αναρχικός Εθνικιστής λέει:

    Καμια ελευθερια στους σταλινικους

Σχολιάστε