My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μεταγωγές: «Αποφασίζω εγώ…

…και ο κουμπάρος μου!»

Της Άντας Ψαρρά.


Αν δεν ήταν τραγικές οι στιγμές, αν δεν ήταν απάνθρωπη η εκδικητική μανία του κράτους απέναντι σε έναν κρατούμενο, που ενώ έχει καταδικαστεί με τις βαρύτερες ποινές για τις πράξεις του από τη δικαιοσύνη, παραβιάζονται τα νόμιμα δικαιώματά του, αν δεν συνέθλιβε η μηχανή καταστολής του Μ. Χρυσοχοΐδη ειρηνικούς διαδηλωτές που ζητούν το αυτονόητο, αν δεν συκοφαντούσε αισχρά η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τους χιλιάδες πολίτες και φορείς που κάνουν εκκλήσεις να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, το παρακάτω θεατρικό έργο θα χάριζε πολύ γέλιο στους θεατές του.

Σύντομη περίληψη του θεατρικού έργου

Πράξη πρώτη

Η δικηγόρος Σοφία Νικολάου αναλαμβάνει στο πλευρό του Μ. Χρυσοχοΐδη τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής αλλά, λόγω της μεγάλης της προβολής στα ΜΜΕ και ειδικά στον ΣΚΑΪ, όπου συμπωματικά εργάζεται ως δημοσιογράφος και ο σύζυγός της, έχει υπερπροβληθεί προεκλογικά ίσως και περισσότερο από τον Α. Γεωργιάδη.

Τα αγαπημένα προεκλογικά θέματα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό: «Η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μόλις κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές», «Τραγουδάμε Μακεδονία ξακουστή». «Τη Μακεδονία τη χαρίσαμε για τις συντάξεις», η «χρήση» της τραγωδίας στο Μάτι και η ολόθερμη υποστήριξη στο δόγμα «Νόμος και Τάξη»!

Πράξη Δεύτερη

Με απόφαση της κυβέρνησης τρεις μήνες μετά τις εκλογές το 11μελές Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) μετατρέπεται σε 5μελές, καταργώντας τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους εισαγγελείς από τη σύνθεσή του.

Τακτικό μέλος του ΚΕΣΦ ορίζεται ο Θεόδωρος Παναγιώτου και αναπληρωτής του ορίζεται ο Γρηγόρης Κάτσιος (μέλος Τ.Ο. της Ν.Δ). Και οι δύο εμφανίζονται ως «δικηγόροι εξειδικευμένοι σε θέματα Ποινικού Κώδικα» και συνεργάτες στο γραφείο του ποινικολόγου Αλ. Αλεξιάδη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παναγιώτου ήταν συνεργάτης και στο δικηγορικό γραφείο της Σοφίας Νικολάου, ενώ συμπτωματικά ήταν και κουμπάρος στον γάμο της (σύμφωνα με τα συστημικά Μέσα που κατέγραψαν το ιερό μυστήριο).

Πράξη Τρίτη

Επί 7 μήνες λόγω μη συγκρότησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών όλες οι μεταγωγές γίνονταν απευθείας από την Σοφία Νικολάου. Τελικά στις 18.12.2020 συγκροτήθηκε με Υπουργική Απόφαση η τριμελής ΚΕΜ με μέλη τη Σοφία Νικολάου, τον κουμπάρο της Θ. Παναγιώτου (που είχε διοριστεί ήδη στο ΚΕΣΦ) και την αντιεισαγγελέα Πειραιώς (και επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού). Αποφασίζει δηλαδή -εκτός των άλλων- για τις μεταγωγές κι ένας δικηγόρος που ενδεχομένως είχε και έχει πελάτες στις φυλακές που ζητούν μεταγωγές!

Πράξη Τέταρτη

Με νόμο της Ν.Δ. αποφασίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να φύγει από τις αγροτικές φυλακές και να γυρίσει στη φυλακή που εξέτιε την ποινή του. Η ΚΕΜ αποφασίζει την επαναμεταγωγή και την ίδια ημέρα η Σ. Νικολάου ανατρέπει με δική της απόφαση την πρώτη απόφαση.

Η συνήγορος του κρατούμενου κάνει προσφυγή με αίτημα αλλαγής της απόφασης λόγω παραβίασης του Νόμου, η ΚΕΜ επί δύο μήνες δεν απαντά, η συνήγορος υποβάλλει ξανά το αίτημα, ο απεργός πείνας ήδη χαροπαλεύει και η ΚΕΜ ακόμα το… εξετάζει.

Το δικαστήριο Λαμίας θα κρίνει το αίτημα χωρίς να έχει προηγηθεί απάντηση, ενώ προφανώς, όπως και όλα τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι συνήγοροι, είτε θα το απορρίψει λόγω τυπικής απουσίας αρνητικών αποφάσεων της ΚΕΜ είτε όπως έχουν κρίνει όλα τα δικαστήρια μέχρι σήμερα θα κρίνει τον εαυτό του αναρμόδιο!

Επίλογος Νο1

Τολμάει, λοιπόν, μετά από όλα αυτά κανείς να αμφισβητήσει ότι λειτουργεί ακεραία δημοκρατικά και με αξιοκρατία το επιτελικό κράτος των αρίστων;

Επιλογος Νο 2

Εκκρεμεί…

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε