My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη η συμμετοχή στο Καστελλόριζο

Περισσότερα από 567 ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων δημιουργών – αριθμός ρεκόρ μετά την πρόσφατη πανδημία – κατατέθηκαν προς κρίση για συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πέρα από τα Σύνορα, που θα διεξαχθεί στο ακριτικό Καστελλόριζο από τις 22 έως και τις 29 Αυγούστου.

Οι 567 ταινίες τεκμηρίωσης θα τεθούν στην κρίση της Προκριματικής Επιτροπής, για να αποφασίσει ποιες από αυτές θα συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ και ποιες στο Πανόραμα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αρχές Ιουνίου.

Τη φετινή Προκριματική Επιτροπήαπαρτίζουν ο MarkusNikelΣύμβουλος της RAI, η Αλεξία Παπακώστα-Στέλεχος  στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), οJeanLouisGonterre-Σκηνοθέτης,η Νατάσα Μποζίνη – Σεναριογράφος,Δημοσιογράφος, ο Αλέξανδρος Παπαηλιού –  Σκηνοθέτης, η Κατερίνα Τζιγκοτζίδου-Οπερατέρ,Φωτογράφος, οGuelfoAscanelliΕπιμελητής ταινιών- Ιταλία/Γαλλία, οΤάσος Γιαπουτζής– Σκηνοθέτης,οRuggero Calich – Σύμβουλος, Κριτικός Ντοκιμαντέρ, ο Νίκος Ζάππας –Σκηνοθέτης και ο Γιώργος Μαντάς– Σκηνοθέτης.

Τη φετινή Κριτική Επιτροπήαπαρτίζουν ο KlausEderΓενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), η Μαριάννα Οικονόμου – Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, οJean-Christoph CaronΔιευθυντής της PHOENIX, ο Bruno Chatelin – Συντονιστής Φεστιβάλ και η  Mάρω Αναστοπούλου– Σκηνοθέτις.

Στο πλαίσιο του  διαγωνιστικού τμήματος, η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα απονείμει τα βραβεία: Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, Καλύτερου Κοινωνικό-πολιτικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ – όλα με την ευγενική χορηγία της Βουλής των Ελλήνων – το βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ με χορηγία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ), το Ειδικό Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας, με χορηγία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΕΚΟΜΕ) καθώς και το Ειδικό Βραβείο Οδυσσέα, με χορηγία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σχολιάστε