My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Τεχνοφόρμ: Επένδυση 75,6 εκ. ευρώ

*Γεωργαντάς: Μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις

Σε μια μεγάλη επένδυση ύψους 75,6 εκατ. ευρώ προχωρά η ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ ΑΕ, στο Κιλκίς. Ήδη η εταιρεία προχώρησε σε σύναψη σύμβασης ομολογιακού δανείου ύψους 60,5 εκατ. ευρώ με την Alpha Bank για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακής επένδυσης.

Η επένδυση της ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ, θυγατρικής της Sunlight Group, αφορά στη δημιουργία σύγχρονης και αυτοματοποιημένης μονάδας παραγωγής μεταλλικών και πλαστικών μερών για βιομηχανικές μπαταρίες, καθώς και για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Αναλυτικά η επένδυση χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. (37,8 εκατ. ευρώ), 30% μέσω δανείου της Τράπεζας (22,7 εκατ. ευρώ) και κατά 20% μέσω ιδίας συμμετοχής της εταιρείας, χωρίς αξιοποίηση κρατικών ενισχύσεων.

Η επένδυση συνεισφέρει στην επίτευξη των στόχων των πυλώνων «Ψηφιακή Μετάβαση» και «Πράσινη Μετάβαση» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αποσκοπεί στην αύξηση της δυναμικότητας της ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ, η οποία ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την κατασκευή καλουπιών, κατεργασμένων μερών και εξαρτημάτων, καθώς και την παραγωγή μεταλλικών κιβωτίων για βιομηχανικές μπαταρίες και λοιπά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Μέσω της υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης η εταιρεία αναμένεται να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που διαφαίνονται στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στην κατηγορία των βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου-οξέος, αλλά και να διεισδύσει περαιτέρω στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των εξαρτημάτων για μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης αναμένεται να επιτευχθούν οι στόχοι για επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας της ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε. στο Κιλκίς, ανάπτυξη νέων προϊόντων, και ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της λειτουργίας της.

Γεωργαντάς: Μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις

Με αφορμή την ανακοίνωση της επένδυσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Κιλκίς,  Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η μεγάλη επένδυση ύψους 75,6 εκ. ευρώ της εταιρίας ΤΕΧΝΟΦΟΡΜ Α.Ε., θυγατρική της Sunlight Group, είναι μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στο Κιλκίς. 

Είναι μια καθαρά αναπτυξιακή επένδυση που αφορά στη δημιουργία αυτοματοποιημένης μονάδας παραγωγής μεταλλικών και πλαστικών μερών για βιομηχανικές μπαταρίες καθώς και για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Με την  χρηματοδότηση του έργου και την αξιοποίηση των πόρων του  Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.  ενισχύεται η εθνική προσπάθεια για την αναβάθμιση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Η επιλογή του Κιλκίς ενισχύει τη βιομηχανική παραγωγή της περιοχής και θα συντελέσει τα μέγιστα στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας εξιδεικευμένου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού θα απαιτηθούν για την λειτουργία της μονάδας. Είναι μία σημαντική ημέρα για το Κιλκίς καθώς με την επένδυση αυτή  αναβαθμίζονται αλλά και αναδεικνύονται οι δυνατότητες της περιοχής».  

Σχολιάστε