My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Μα, τι λέει ο άνθρωπος;

Του Τάσου Παππά.


Δεν σταματάει να σε εκπλήσσει αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς δυσάρεστα. Εκεί που λες να ηρεμήσεις και να πεις ότι ας τις πάρει το ποτάμι τις ανοησίες, τις υπερβολές και τις χοντράδες που εκτοξεύουν στελέχη της παράταξης, σκάει μια δήλωση από κορυφαίο παράγοντα της κυβέρνησης που σε κάνει να αναρωτιέσαι: Ήθελε και τα είπε ή απλώς του ξέφυγαν γιατί δεν μπόρεσε να δαμάσει το πάθος του κατά των πολιτικών αντιπάλων του.

Ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή για το προσφυγικό εκστόμισε το εξής: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη, αλλά έρχεται και αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια».

Ναι, την «εσωτερική ασφάλεια», καλά διαβάσατε. Εντυπωσιακό; Σίγουρα. Εκτός θεσμικής λειτουργίας; Αναντίρρητα. Επικίνδυνο; Αναμφίβολα.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο πολίτευμα μας από τις 8 Ιουλίου του 2019 η εσωτερική ασφάλεια είναι υπόθεση της Αστυνομίας και όχι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αν δεν με απατά η μνήμη μου -και δεν με απατά- αυτά τα περί εσωτερικής ασφάλειας και Ενόπλων Δυνάμεων τα έλεγε η Δεξιά πριν από τη δικτατορία επικαλούμενη τον κομμουνιστικό κίνδυνο και τα εφάρμοσαν στην πράξη οι επίορκοι αξιωματικοί που κατέλυσαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία το 1967.

Τι να πει κανείς. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα και όχι για εμπεδωμένη αντίληψη. Αν ισχύει το δεύτερο τότε υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε