My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μήνυμα Σκουρλέτη για τα μεταλλεία

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πάνω από όλα είναι η το δημόσιο συμφέρον, η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση των νόμων απηύθυνε σήμερα (Τετάρτη) το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο θέμα των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

skourletisΛίγο αργότερα, ο υπουργός, συναντήθηκε με τους εργαζομένους στα μεταλλεία. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα», Γιώργος Χατζής, ανέφερε ότι την επόμενη Δευτέρα θα γίνει τριμερής συνάντηση υπουργείου, διοίκησης και εργαζομένων, ενώ έκανε λόγο για «θετική αύρα» που προέκυψε από τη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ανοιχτό σε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», η οποία ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει εξαφανιστεί, δήλωσαν σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι του υπουργείου, μετά τη συνάντηση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εταιρεία.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι και η επιχείρηση από την πλευρά της, σε ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να άρει τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων ενόψει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς την αίτηση ακύρωσης της επίμαχης απόφασης αναστολής λειτουργίας της συγκεκριμένης δραστηριότητας (η συζήτηση έχει προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου).

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε νωρίτερα η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» με την οποία δηλώνει μεταξύ άλλων: «Την πάγια θέση της για μια παραγωγική συνεργασία με τον κ. Σκουρλέτη και τις υπηρεσίες του υπουργείου του, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της τοπικής ανάπτυξης στη Χαλκιδική, αλλά και των οικογενειών που ζουν από τις δραστηριότητες της εταιρείας».

Η εταιρεία δηλώνει επίσης την ικανοποίησή της για το γεγονός πως «στις δηλώσεις του κ. υπουργού διαφάνηκε η πρόθεσή του να ευθυγραμμίσει την πολιτική του υπουργείου με τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και ειδικότερα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό έχει τελικά σημασία και όχι οποιαδήποτε άλλη άγονη αντιπαράθεση περί αλήθειας και ψεύδους. Η νομιμότητα είναι τελικά αυτή που πρέπει να γίνεται σεβαστή και να μας δεσμεύει όλους».

efsyn.gr

Σχολιάστε