My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μηνύματα για την αντιφασιστική νίκη

Μηνύματα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 εξέδωσαν, o υφυπουργός και βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ κι ο πολιτευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αναστασιάδης.

Ο κ. Γεωργαντάς

Όπως κάθε χρόνο, γιορτάζουμε και σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τιμούμε και φέτος τη θυσία των παππούδων μας, που αγωνίστηκαν, χωρίς να σκεφτούν στιγμή τον εαυτό τους, για την ελευθερία της Πατρίδας.

Ιδίως σήμερα, σε μια αντίξοη και δύσκολη εποχή, το καθήκον υπεράσπισης των αξιών του πατριωτισμού και της αντίστασης ενάντια σε κάθε κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μας, γίνεται εντονότερο.

Τιμούμε την Εθνική μας Επέτειο όλοι μαζί. Παλεύουμε ενωμένοι για μια Πατρίδα καλύτερη.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Η κ. Αγαθοπούλου 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης της αντίστασης του ελληνικού λαού αλλά και ημέρα υπενθύμισης των δεινών του φασισμού και του ναζισμού.

Η φετινή επέτειος δεν θα μπορούσε να μην είναι συνυφασμένη με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο αγώνας όλων των δημοκρατικών πολιτών, και τότε και τώρα, απέναντι στους εκφραστές του ναζισμού γράφτηκε στην ιστορία. Άλλη μία μάχη κατά του φασισμού κερδήθηκε, αλλά έχουμε πολλές ακόμη να δώσουμε κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, που επωάζουν καθημερινά το αυγό του φιδιού.

Σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας, με καθίζηση της οικονομίας και με ελλειμματικούς χειρισμούς στα Ελληνοτουρκικά, αυτό το οποίο πρέπει να επιδείξουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι ενότητα και αλληλεγγύη. Όπως τότε έτσι και τώρα.

Προσωπικά, φέτος δεν θα συμμετάσχω με φυσική παρουσία στις εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, για να παραμείνουμε υγιείς και ασφαλείς.

Ο κ. Φραγγίδης:

Ο αείμνηστος λογοτέχνης Άγγελος Τερζάκης, στό τέλος του περίφημου βιβλίου του: «Ελληνική Εποποιΐα 1940-1941», σημειώνει:

“Περισσότερο κι’ ἀπό τήν ὑπόθεση ἑνός ἔθνους πού ἀγωνίζεται γιά τήν ἀνεξαρτησία του, ἡ 28η Ὀκτωβρίου τοῦ 1940 προβάλλει στή σκηνή τῆς Ἱστο ρίας ἕναν ἀγώνα γενικώτερο · μιᾶς φυλῆς ἀνθρώπων. Αὐτῆς πού προσδι ορίζεται ἀπό τό πάθος τῆς ἐλευθερίας”.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής μας επετείου παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει τη λαμπρότητα που της αξίζει, αποτελεί ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα ενότητας, ομοψυχίας και ετοιμότητας όλων των Ελλήνων, τονίζοντας παράλληλα την επιτακτική ανάγκη για ενιαία εθνική γραμμή απέναντι στην προκλητικότητα των Τούρκων, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις απειλές κάθε επίδοξου εχθρού της Πατρίδας μας, που επιβουλεύεται την ακε ραιότητά της .

Η ρήση του Προέδρου των Η.Π.Α. το 1943 “ Όταν όλος ο κόσμος είχε χάσει κάθε ελπίδα, ο Ελληνικός λαός τόλμησε να αμφισβητήσει το αήττητο του γερμανικού τέρατος αντιτάσσοντας το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας”, εκφράζει ακόμη και σήμερα τις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας, που μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, αρκεί να το πιστέψει και να αγωνιστεί .

Ο Δ. Κυριακίδης

Έθνος και λαός με κοινή συνείδηση της ιστορίας τους αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στις εχθρικές επιβουλές και με ασυγκράτητη ορμή μπήκαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ήταν η φλόγα της φιλοπατρίας και η ανυπότακτη φύση της ελληνικής ψυχής που έγραψαν με αίμα και με απαράμιλλες σελίδες ηρωισμού το μεγάλο Όχι στα σχέδια εκβίασης και διαπραγμάτευσης της εθνικής κυριαρχίας.

Η εποποιία του ‘40 υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η ενθουσιώδης συμμετοχή σε κάθε εθνικό προσκλητήριο είναι πατριωτικό καθήκον και ότι η χώρα μας, γεννήτρια και τροφός της ελευθερίας και της δημοκρατίας, καταγάγει σπουδαίες νίκες με ενότητα και ομοθυμία.

Ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται με όλα τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα σε κάθε γωνιά της χώρας μας, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Η απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων δεν μας εμποδίζει ωστόσο να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωές μας και σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας, υψώνοντας ψηλά τις σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών και στις προσόψεις των καταστημάτων μας.

Ενωμένοι, Δυνατοί και Όρθιοι θα ξεπεράσουμε και αυτή την υγειονομική κρίση.

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, Χρόνια Πολλά σε όλους τους πολίτες του Δήμου Κιλκίς!

Ο κ. Βεργίδης:

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός.

Τιμούμε σήμερα την ανδρεία, την περηφάνια και τη φιλοπατρία του ελληνικού έθνους. Τιμούμε εκείνους που ηρωικά αντιστάθηκαν στον ολοκληρωτισμό και πέτυχαν την πρώτη σημαντική νίκη, όταν η Ευρώπη αιματοβαμμένη, ζούσε την τραγωδία ενός μεγάλου πολέμου και στέναζε κάτω από τη μπότα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας.

Τιμούμε το περήφανο ΟΧΙ, που αντέταξε ο ελληνικός λαός, ορθώνοντας το ανάστημά του, και γράφοντας το έπος του ‘40.

Μια τέτοια μέρα προσφέρεται -στη σημερινή συγκυρία- ιδιαίτερα για περίσκεψη και προβληματισμό. Οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στον νεοναζιστικό λόγο, διότι δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της άγνοιας. Ο λόγος του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού έχει πλέον αποδειχθεί ιστορικά ότι οδηγεί το ανθρώπινο γένος σε αδιανόητη βαρβαρότητα.

Τιμώντας με το μεγαλείο που τής αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι θα προστατεύσουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα.

Γι’ αυτό ακριβώς τιμούμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Όχι για να επαναπαυόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά για να αντλούμε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Το έπος του 1940 μας δίδαξε την αξία της πίστης και αφοσίωσης στην υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας. Σήμερα, οφείλουμε να διατηρούμε άσβεστη την ενότητα του έθνους.

Η ΔΕΕΠ της ΝΔ

Ο κ. Αναστασιάδης

Το αδούλωτο πνεύμα του Ελληνισμού και το πάθος για εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα κορυφώθηκε πριν ακριβώς 80 χρόνια φτάνοντας στο έπος του ’40!

Ήταν τότε που η παγκόσμια κοινότητα υποκλίθηκε στο μεγαλείο και στο φρόνημα ενός μικρού λαού που κατατρόπωσε μία από τις πιο ισχυρές πολεμικές μηχανές εκείνης της εποχής!

Οι Έλληνες πιστοί στη μακραίωνη παράδοση αγώνων για την πατρίδα και την ελευθερία είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε τη δέουσα απάντηση απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τα σύνορα μας και την εθνική μας κυριαρχία!

Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά Έλληνες!

Σχολιάστε