My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα για Μακεδονικό Αγώνα

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Ακολουθεί το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη:

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης και τιμής του αγώνα και της θυσίας των Μακεδονομάχων, για την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Σήμερα τιμάμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, τους ήρωες που πρόσφεραν τη ζωή τους στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα. Αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και άνοιξαν τον δρόμο για την ένωση της με την υπόλοιπη Ελλάδα, με τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913. Τους τιμούμε, τους σεβόμαστε και τους υποσχόμαστε ότι θα διατηρήσουμε αυτά για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν.

Ο Mακεδονικός Aγώνας αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία. Χάρη στον Μακεδονικό Αγώνα διασώθηκε η ελληνική συνείδηση της Μακεδονίας. Οι Μακεδονομάχοι με την ειλικρινή τους πίστη στα μεγάλα ιδανικά αξιώθηκαν να υψωθούν ως τη σφαίρα του μύθου και την πίστη τους αυτή τη σφράγισαν με το θάνατο τους. Λίγοι,αλλά αποφασιστικοί πρόσφεραν στο έθνος πολλά και μεγάλα. Με την πνοή τους συνεπήραν όλους τους Έλληνες και δημιούργησαν την αναγκαία ομοψυχία και ομοθυμία,η οποία εκδηλώθηκε λαμπρά κατά τους βαλκανικούς πολέμους 1912-1913 ως κορυφαία φάση των αγώνων.

Εμείς οι Μακεδόνες είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους προγόνους μας και έχουμε χρέος να κρατάμε ζωντανή τη θυσία τους, το ήθος και τις αξίες τους. Απέναντι τους οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη και την ευθύνη να σταθούμε και εμείς φρουροί της πατρίδας μας, με το ίδιο θάρρος και την ίδια αυταπάρνηση που έδειξαν εκείνοι.

Μέσα από το ηθικό και εθνικό μεγαλείο του Μακεδονικού Αγώνα χαράχθηκε η ιστορία του Ελληνισμού . Η μνήμη των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης και διδαχής. Δεν δεχόμαστε και, δεν πρόκειται, ποτέ, να δεχθούμε τη βάναυση παραχάραξη της Ιστορίας και τον σφετερισμό της ιστορικής μας κληρονομιάς. Οι ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα απέδειξαν μέσα από την ιστορική διαδρομή τους ότι κρατούσαν πάντα ψηλά τη σημαία του Έθνους. Η ιστορία και οι αγώνες του Έθνους μας, ας είναι για όλους μας, ένα πολύτιμο δίδαγμα».

Σχολιάστε