My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μέχρι Τετάρτη τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένονται στις φαρμακαποθήκες του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα που προορίζονται για τους ασθενείς με καρκίνο, καθώς συμφώνησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες με τον Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Χρήστου Κίττα με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο κ. Κίττας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την διάθεση των φαρμάκων από τα νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας δεν τα προκάλεσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά υφίστανται εδώ και δυόμισι χρόνια.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης απέδωσε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην απόφαση των εταιριών να μη δίνουν τα φάρμακα και όχι σε “ολιγωρία ηγεσιών”, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το φαινόμενο να επαναληφθεί. Παράλληλα, ο κ. Βουδούρης δεσμεύτηκε να αποπληρώσει, έως την Παρασκευή, οφειλές 270 εκατομμυρίων ευρώ προς τους φαρμακοποιούς.

“Το σύστημα καταρρέει από την έλλειψη χρημάτων”, δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος ξεκαθάρισε πως για να αρχίσουν οι φαρμακοποιοί να χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους, θα πρέπει να γίνει διακανονισμός των χρεών του 2011.

Το φαινόμενο της έλλειψης φαρμάκων δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται περιστασιακά, δήλωσε από τη μεριά του, ο Γιάννης Κυριόπουλος, καθηγητής Οικονομικών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

“Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά”, κατέληξε.

Από News247.gr

Σχολιάστε