My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Μέτωπο: Είναι ανήθικο κι ανήκουστο!

stathakis_tsakalotos-mytarakisΑνακοίνωση με αφορμή της πληροφορίες για σχέση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μηταράκη με την Eldorado Gold, καθώς και για κατοχή από πλευράς των Γ. Σταθάκη και Ευκλ. Τσακαλώτου επενδυτικών προϊόντων σε εταιρείες που συνδέονται με την Eldorado Gold, εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια – Πάικο.

“Είναι ανήθικο ένας υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα επενδύσεων, να συνδέεται άμεσα με την ιδιωτική εταιρεία η οποία αναλαμβάνει “επένδυση” που αφορά στην εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου. Είναι ανήκουστο υφυπουργοί αλλά και εν δυνάμει μελλοντικοί υπουργοί, δηλαδή υψηλόβαθμα στελέχη πολιτικού φορέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συγγενεύουν μάκρο- ή μίκρο-εισπρακτικά με την εξορυκτική εταιρεία σε μια χώρα που τραντάζεται από αυτό το θέμα”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, που έχει ως εξής:

Αυτές τις ημέρες έχουν ακουστεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διάφορες πληροφορίες για δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την κατοχή από αυτούς επενδυτικών προϊόντων σε εταιρείες που συνδέονται με την Eldorado Gold. Με όμοιο τρόπο έχει συνδεθεί και ο υφυπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης κ. Μηταράκης με το ίδιο επενδυτικό σχήμα της Eldorado Gold. Την εξορυκτική Eldorado Gold που επιχειρεί να βάλει το πόδι της και στο Κιλκίς, μετά από τη Χαλκιδική και τη Θράκη, σε αγαστή βεβαίως συνεργασία με τους εγχώριους «αναπτυξιακούς» κύκλους.

Αυτές οι πληροφορίες πρέπει βεβαίως να διασταυρωθούν και να ερευνηθούν. Τα ερωτήματα που εγείρονται από τη σύνδεση υφυπουργού Ανάπτυξης και εταιρείας είναι εφιαλτικά και απαιτούν αυστηρές απαντήσεις. Αυστηρά θα πρέπει να ερευνηθούν και οι δηλώσεις που έγιναν από τα εμπλεκόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό. Το Μέτωπο θα παρακολουθεί το θέμα, όπως και όλα τα σχετιζόμενα με την μεταλλευτική απειλή που πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας. Εδώ και τώρα όμως το Μέτωπο θα κάνει αυτό που επανειλημμένα έχει κάνει, με κάθε ευκαιρία στο παρελθόν:

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όποιος κι αν υποστηρίζει ή υποβοηθάει ή σχεδιάζει να παραδώσει τον τόπο μας στους ορυκτολάγνους χρηματιστές και άρπαγες του αέρα, του νερού, της υγείας και του μέλλοντός μας, μάς βρίσκει και πάντοτε θα μας βρίσκει απέναντί του! Ποτέ δεν αλλάξαμε θέση αναλόγως με το ποιον είχαμε δίπλα μας ή απέναντί μας. Το θέμα είναι ένα και η θέση μας είναι πάγια: ΟΧΙ!   Αυτό το ΟΧΙ δεν λέγεται επιλεκτικά!   Απευθύνεται στους διαπαραταξιακούς κύκλους της “ανάπτυξης”.

Έχει γίνει καλά αντιληπτό ότι η γεωγραφική απόσταση της Αθήνας από τη Βόρεια Ελλάδα, διευκολύνει του πολιτικούς παράγοντες να ισχυρίζονται πως «δεν γνωρίζουν» ή να εκφράζουν την «αναπτυξιακή» άποψη επί του θέματος. Να βάζουν την αποδεδειγμένη καταστροφή που επιφέρει η μεταλλεία κάτω από «ένα άλλο πρίσμα», με φράσεις που ακούγονται λογικές: περί «βελτιωμένων τεχνικών», «ελεγκτικούς μηχανισμούς» και περί «ευρωπαϊκής αυστηρής νομοθεσίας». Την δήθεν αντισταθμιστική λογική την έχουμε βρει στις περισσότερες πολιτικές παρατάξεις. Είμαστε λοιπόν γνώστες του φαινομένου «άλλη άποψη», αλλά καθόλου επιρρεπείς σε ολισθήσεις.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι οι όποιες δηλώσεις έγιναν με αφορμή την σύνδεση πολιτικών προσώπων  με την Eldorado Gold, όχι απλώς δε διαψεύδουν τις αρχικές πληροφορίες, αλλά κινούνται προς την κατεύθυνση της πολιτικάντικης δικαιολόγησης της κατάστασης. Δε μας ενδιαφέρει καθόλου το «πώς έτυχε» – μας ενδιαφέρει το «πώς πέτυχε» να κατέχουν αυτά τα πρόσωπα  μετοχές ή αμοιβαία κεφάλαια ή όπως αλλιώς το λένε! (Ας σημειωθεί ότι τα αμοιβαία κεφάλαια είναι επενδυτικά προϊόντα των οποίων η αξία ανεβαίνει ή κατεβαίνει ανάλογα με την πρόοδο των επενδύσεων της εταιρείας που τα εκδίδει.)

Είναι ανήθικο ένας υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα επενδύσεων, να συνδέεται άμεσα με την ιδιωτική εταιρεία η οποία αναλαμβάνει “επένδυση” που αφορά στην εκμετάλλευση του δημόσιου πλούτου. Είναι ανήκουστο υφυπουργοί αλλά και εν δυνάμει μελλοντικοί υπουργοί, δηλαδή υψηλόβαθμα στελέχη πολιτικού φορέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συγγενεύουν μάκρο- ή μίκρο-εισπρακτικά με την εξορυκτική εταιρεία σε μια χώρα που τραντάζεται από αυτό το θέμα. Θέμα που έχει πάρει διαστάσεις εθνικές, θέμα που χρησιμοποιείται για να σφραγιστούν οι ζωές μας με πολιτική ξεπουλήματος, τρομοκράτησης και επιβολής. Είναι αδιανόητο πολιτικός χώρος που θέλει να εκφράζει την αριστερή ιδεολογία να στεγάζει υψηλόβαθμα στελέχη με αριστερή φρασεολογία και καπιταλιστική – φιλελεύθερη πρακτική, ενάντια στις επιλογές των απλών πολιτών του Κιλκίς (και της Χαλκιδικής, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής στη Βόρεια Ελλάδα). Η διαχείριση της προσωπικής ή και οικογενειακής περιουσίας τους θα πρέπει να συνάδει με τις πολιτικές επιλογές τους. Κι όχι με πολιτικές που προασπιζόμενες “επενδύσεις” καταλήγουν έως και σε διώξεις ακόμη και 15χρονων μαθητών για την απλή συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις ενάντια στις “επενδύσεις” τους.

Οι άνθρωποι του Κιλκίς είμαστε παραμεθόριοι, σε προβληματική περιοχή και πολύ κουρασμένοι από τον καθημερινό γολγοθά μας που διαρκώς επιδεινώνεται. Αυτή η σκληρή καθημερινότητα μας κάνει να απαιτούμε και σκληρή ευθύτητα – στην πράξη και όχι στα λόγια και στα ψηφίσματα.”

 

 

Σχολιάστε