My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της διαρκούς επαφής και του άρτιου συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όχι μόνο, κατά τη θερινή περίοδο αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος για την ανάγκη συνεργασίας κινήθηκε κατά την τοποθέτησή του και ο μετέχων στη σύσκεψη δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα άμεση ανταπόκριση, τόσο των Υπηρεσιακών Φορέων όσο και των Εθελοντικών Οργανώσεων (Σύλλογοι Κυνηγών, Ερυθρός Σταυρός κ.α. ).

Κατά τη σύσκεψη έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, καθώς και αξιολόγηση της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, ώστε η προετοιμασία να είναι έγκαιρη και ουσιαστική προς αποφυγή κινδύνων για την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών όλου του νομού.

Πραγματοποιήθηκε εκ νέου καταγραφή των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν οι φορείς και παράλληλα κατανεμήθηκαν οι αρμοδιότητες και δόθηκαν οι οδηγίες για άμεση δράση σε όλες τις φάσεις της δραστηριότητας Πολιτικής Προστασίας, Πρόληψη- Επέμβαση- Αποκατάσταση, σε περίπτωση πιθανού κινδύνου από δασικές πυρκαγιές.

Αποφασίσθηκε, παράλληλα, κοινή δράση ενημέρωσης των πολιτών του νομού από την Περιφερειακή Ενότητα και τους δήμους για τους κινδύνους πρόκλησης φωτιάς κατά την εκτέλεση π.χ. γεωργικών εργασιών στην ύπαιθρο, όπως και για ενέργειες αυτοπροστασίας μετά την εκδήλωση εκτενών δασικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στον τομέα της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης, άμεσης ειδοποίησης της Πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς και βεβαίως στην αποτροπή των αγροτών από την πάντα επικίνδυνη καύση σιτοκαλαμιών.

Από πλευράς εθελοντικών ομάδων, στη σύσκεψη μετείχαν ο Σύλλογος Κυνηγών Παιονίας «Το Πάικο», ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) και κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.

Μετείχαν επίσης η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μιχαλία Καραμισάκη, ο Διευθυντής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, η εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Ελισάβετ Τσιβούλα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς κ. Ιωάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας κ. Χρήστος Γκαντίδης, ο Διοικητής της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου κ. Γρηγόριος Σαλαβασίδης, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Χαραλαμπίδης Δημήτριος, ο εκπρόσωπος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Μιλτιάδης Τοκατλίδης, ο εκπρόσωπος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Αναγνωστόπουλος Κυριάκος, εκπρόσωποι των δύο Δασαρχείων, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, του ΕΚΑΒ Κιλκίς καθώς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που σχετίζονται με το θέμα του συντονισμού και της συμμετοχής στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Σχολιάστε