My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μέρες του ’15

Του Γιώργου Λακόπουλου.


Προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε την απερχόμενη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του συνεδρίου του. Ύστερα από μια περίοδο αμφιταλαντεύσεων και δισταγμών, έριξε το γάντι στην κομματική γραφειοκρατία που επιχειρεί να παρεμποδίσει τον μετασχηματισμό του κόμματός του.

Χωρίς περιστροφές παρουσίασε τις αποφάσεις του για την πορεία προς το συνέδριο, τον χαρακτήρα του νέου πολιτικού φορέα που διαμορφώνει – κατά την εντολή των ψηφοφόρων της 7ης Ιουλίου – και την σημασία της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που διεκδικεί για το μέλλον τη χώρας.

Οι «οπισθοφυλακές» προσπάθησαν να αντιδράσουν προσκαλώντας ψηφοφορίες, αλλά ηττήθηκαν. Ο Τσίπρας έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του και τα σκυλιά δεμένα.

Αυτό που συνέβη πίσω στις κλειστές πόρτες της κομματικής συνεδρίασης, παρουσιάσθηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό στο πανελλήνιο με την ομιλία του στο «Τάε κβο ντο» στις 22 Φεβρουαρίου.

Καθαρός πολιτικός λόγος, συγκροτημένη και αποφασιστική αντιπολίτευση, διακριτή ριζοσπαστική πορεία με τον νέο φορέα δρομολογούν την ανάκτηση της δημοκρατικής πλειοψηφίας στις προσεχείς εκλογές.

Οι δυο εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα – στο ανώτερο κομματικό όργανο και σε λαϊκή συγκέντρωση – επιβεβαίωσαν το ιμπέριουμ της δημόσιας παρουσίας του και άλλαξαν την πολιτική ατμόσφαιρα.

Φάνηκε στην αμήχανη – αν όχι φαιδρή – αντίδραση της ΝΔ με μια ανακοίνωση για το… «πρώτο εξάμηνο του 2015». Κυρίως όμως αναδείχθηκε με τον παιδαριώδη σχολιασμό του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη που πήγε τον πολιτικό διάλογο όσο πιο χαμηλά μπορούσε.

Αυτά ίσως δεν θα συνέβαιναν τόσο άμεσα τρόπο αν δεν τα έδενε ως κοινός παρονομαστής, τα περίφημα πλέον εφτά βίντεο που δίκην Μαύρης Βίβλου κατεδάφισαν το Μητσοτακικό 7μηνο. Σαν τις εφτά σάλπιγγες που έριξαν τα τείχη της Ιεριχούς.

Γι’ αυτή την αφύπνιση στην οποία οδηγούν τα βίντεο ήταν καταλυτική η ευρηματική – και έγκυρη – δουλειά ενός νέου σκηνοθέτη – που κρατάει την ανωνυμία του.

Πρωτίστως όμως τα απογείωσε η αμεσότητα της παρουσίασής τους από μια νέα ηθοποιό που «πρωταγωνιστεί». Η αύρα της αναβαθμίζει τον αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηθοποιός Άννα Ελεφάντη – μήλο που έχει πέσει κάτω από τη μηλιά του – ανάδειξε σπινθηροβόλα στα βίντεο την πολιτική ουσία και τα κοινωνικά μηνύματα του πολιτικού λόγου του Τσίπρα και άγγιξε τις χορδές στις ψυχές των πολιτών.

Πρέπει να είναι πλέον το πιο μισητό πρόσωπο για τις στρατιές των ακριβοπληρωμένων επικοινωνιολόγων που φιλοτεχνούν από χρόνια των ίματζ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με τη λιτή και φίνα παρουσία της, κατατρόπωσε τις πανάκριβες παραγωγές τους.

Από αυτή την άποψη θα μπορούσε να πει κανείς ότι η 22α Φεβρουαρίου είναι τομή για τις εξελίξεις: ο νέος ΣΥΡΙΖΑ παίρνει, μπροστά πριν καν επικυρωθεί η συγκρότησή του.

Χωρίς εσωτερικούς περισπασμούς αρχίζει την πορεία υπεράσπισης της κοινωνίας απέναντι στα σχέδια του «συστήματος Μητσοτάκη». Διαμορφώνει την εναλλακτική λύση για τη χώρα και δίνει ραντεβού στις επόμενες κάλπες, με το σύστημα που επέβαλε την εκλογή Μητσοτάκη τον περασμένο χρόνο.

Με απλές κινήσεις και καταλυτικό τρόπο ο Τσίπρας επιστρέφει στο βάθρο του ηγέτη της εποχής. Με νέο κόμμα και νέα εργαλεία επαφής με την κοινωνία…

Άρθρο στο Ανοιχτό Παράθυρο

Σχολιάστε