My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς

Δηλώνει “παρών” ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού, Στέφανος Μάλγαρης, “στην προσπάθεια εξόδου του Δήμου Κιλκίς, από τη μιζέρια και τη φθίνουσα πορεία”, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Η σχετική δήλωση, στην οποία προέβη ο κ. Μάλγαρης, έχει ως εξής:

“Εννέα μήνες πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 που πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου, ο προοδευτικός χώρος και αυτοί που βλέπουν διαφορετικά το Δήμο Κιλκίς πρέπει συσπειρωθούμε σε μια κοινή προσπάθεια.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα στο να βρεθεί η συνιστώσα της κοινής καθόδου με ένα υποψήφιο στο Δήμο Κιλκίς για την αλλαγή πορείας του από την μιζέρια και την αρνητική και φθίνουσα πορεία της πόλης και των χωριών.

O προοδευτικός χώρος και οι ενεργοί πολίτες του Δήμου που θέλουν έναν άλλο Δήμο Κιλκίς πρέπει να συναντηθούμε σε μια προσπάθεια κοινή και από μηδενική βάση.

Στην προσπάθεια αυτή δεν θα πρέπει να λείψει κανείς, να δραστηριοποιηθούν οι Νομαρχιακές του χώρου και να συμφωνήσουν ένα κοινό σχέδιο καθόδου με δημοκρατικές διαδικασίες και προσκλήσεις σε όλους τους Δημότες που θέλουν να είναι παρόντες σε έναν άλλο Δήμο Κιλκίς, σε αυτόν της ανάπτυξης και της προόδου.

Όλη η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει άμεσα και να μην έχει καμία σχέση με τις βουλευτικές εκλογές.

Οι υποψήφιοι των βουλευτικών εκλογών έχουν τον δικό τους αγώνα στην κεντρική πολιτική σκακιέρα.

Τα κόμματα θα καταγράψουν τα ποσοστά τους στις βουλευτικές εκλογές .

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι το διαφορετικό γιατί έχουν να κάνουν με τα άμεσα προβλήματα του τόπου, της πόλης μας και των χωριών μας.

θα πρότεινα την κοινή προσπάθεια όλων των δημοτών που ενδιαφέρονται για τον τόπο μας. Να αναληφθεί τώρα η πρωτοβουλία ώστε να συναντηθούν οι εκλογικές δυνάμεις και οι δημότες που έχουν διαφορετικό όραμα για το Δήμο Κιλκίς και να συνεργαστούν από μηδενική βάση για μια προσπάθεια συσπείρωσης και ανάδειξης ενός προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής.

Σε αυτήν την προσπάθεια όλοι μπορούν να διεκδικήσουν να είναι επικεφαλής, όλοι θα εκφράσουν τις απόψεις, το όραμά τους για το δήμο, την ανάπτυξή του και την λειτουργία του.

Δηλώνω παρών σε αυτήν την προσπάθεια.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση για την εκλογή Προέδρου των Κοινοτήτων και τις προϋποθέσεις για την κατάθεση ψηφοδελτίου.

Η κολόνα της τοπική αυτοδιοίκησης είναι η κοινότητα και το τοπικό συμβούλιο. Με τον τελευταίο εκλογικό νόμο ανατρέπεται κάθε έννοια της Δημοκρατίας στον τρόπο εκλογής του προέδρου. Δεν μπορεί σε ένα χωριό ένας συνδυασμός να παίρνει 60% και να εκλέγεται πρόεδρος ο δεύτερος με το 40% του πρώτου συνδυασμού. Είναι αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό (προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας). Στον πρώτο Καποδίστρια οι Πρόεδροι των κοινοτήτων ήταν και Δημοτικοί Σύμβουλοι.”

Σχολιάστε