My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Λύσεις τώρα στα εκπαιδευτικά”

“Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Να δώσει τώρα λύση στα οξυμμένα προβλήματα”, τονίζει η η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα της Εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς. 

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι απανωτές κινητοποιήσεις και καταλήψεις των μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής, έρχονται να καταδείξουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζει περεταίρω την Δημόσια Εκπαίδευση.

Οι διαμαρτυρίες των μαθητών, οι οποίες έχουν τη στήριξη γονιών και εκπαιδευτικών, δεν είναι ούτε εθιμοτυπικές, ούτε γίνονται για δευτερεύοντα ζητήματα.

Η καθημερινή πραγματικότητα είναι ο καλύτερος μάρτυρας ότι οι μαθητές πηγαίνουν σε ένα σχολείο, όπου οι γονείς τους καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπου οι υποδομές είναι παλιές και δεν παίρνονται μέτρα συντήρησης, επισκευής ή κατασκευής νέων, όπου το περιεχόμενο της μάθησης υποβαθμίζεται συνεχώς, όπου οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν και εργάζονται όλο και περισσότερο με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» της ΝΔ, όπως και το προηγούμενο της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά μόνο τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά που να ικανοποιούν τις σύγχρονες μορφωτικές και παιδαγωγικές τους ανάγκες. Η κυβέρνηση δεν απαντάει στην πραγματικότητα «τι είναι αυτό που απαγορεύει το 2019 στην Ελλάδα, να υπάρχουν σύγχρονα ασφαλή κτίρια που να καλύπτουν όλες τις εκπαιδευτικές, αθλητικές, πολιτιστικές ανάγκες των μαθητών, να μην βάζουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για το δημόσιο σχολείο, να μην υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί που να καλύπτουν όλα τα κενά;» Γι’ αυτό και «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα», καλλιεργεί τη λογική της ανάθεσης, της νομιμότητας και της ατομικής ευθύνης, ρίχνοντας τελικά το βάρος στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, προσπαθώντας να απογοητεύσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι «τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει». Έτσι μειώνει τον πήχη των απαιτήσεων του λαού, την ίδια ώρα που σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε βιομήχανους, τράπεζες, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχους δίνει γη και ύδωρ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κιλκίς (ο συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ στους Εκπαιδευτικούς) εκφράζει την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των μαθητών του νομού και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

  • Σήμερα κιόλας απαιτείται να πάρει η κυβέρνηση την απόφαση να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή τμήματα σε Κιλκίς και Παιονία και να καλύψει όλα τα κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στο νομό με μόνιμους διορισμούς.
  • Να ξεκινήσει άμεσα διαδικασία ελέγχου όλων των σχολικών κτιρίων και να πάρει τα αναγκαία μέτρα σε αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση. Να χρηματοδοτήσει τα σχολεία και να εξασφαλίσει σύγχρονες υποδομές παντού. Ειδικά στην πόλη του Κιλκίς και του Πολυκάστρου απαιτείται να ξεκινήσουν τώρα διαδικασίες κατασκευής νέων σχολικών μονάδων από την Προσχολική Αγωγή και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέχρι τη Δευτεροβάθμια.”

Σχολιάστε