My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Λουκέτο με απλήρωτους εργαζόμενους

episxesi-ergasiasΤο εργοστάσιο ΕΥΡΟΤΕΚ στον Εύρωπο έκλεισε πρόσφατα, χωρίς να πληρώσει τα δεδουλευμένα 5 μηνών στους εργαζόμενους. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο, που όπως σημειώνει το ΕΚΚ, κάποτε μεσουρανούσε με τρεις βάρδιες και 150 εργαζόμενους, ενώ σήμερα οι εναπομείναντες 14 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας και δεδουλευμένα από τον Μάιο μέχρι και τονΣεπτέμβριο του 2012.

Η ανακοίνωση του ΕΚΚ έχει ως εξής:

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους Έλληνες και ιδιαίτερα για την απασχόληση η έννοια της υπευθυνότητας και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης θα έπρεπε να είναι κυρίαρχες για να αντιμετωπισθούν όσο το δυνατό λιγότερο δύσκολα, τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και μια τριετία από λανθασμένες πολιτικές των κυβερνήσεων που στηρίχθηκαν στην διαφθορά, την αδιαφάνεια και στα μέτρα λιτότητας σε βάρος των μεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Δυστυχώς κάποιοι επιχειρηματίες και στον Νομό μας έδειξαν το απαξιωτικό και σκληρό επιχειρηματικό πνεύμα τους σε βάρος των εργαζομένων   και των τοπικών κοινωνιών, δεν έδειξαν πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας με τους εργαζόμενους, έκλεισαν την επιχείρησή τους και άφησαν άνεργους και απλήρωτους για δεδουλευμένα τους αυτούς που μέχρι τώρα τους στήριξαν για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή τους.

Αναφερόμαστε στην επιχείρηση ΕΥΡΟΤΕΚ στον Εύρωπο που ένα καιρό μεσουρανούσε με 3 βάρδιες και 150 εργαζόμενους ( με άλλα επιχειρηματικά ονόματα τότε) και σήμερα το εργοστάσιο έκλεισε και οι εναπομείναντες 14 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας και δεδουλευμένα από Μάιο 2012 μέχρι και Σεπτέμβριο 2012 με Δικαστικές παρεμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι έδειξαν με πρακτικό τρόπο την πρόθεσή τους να κρατηθεί η επιχείρηση προς όφελος όλων και της τοπικής κοινωνίας αλλά η βούληση των εκπροσώπων ήταν άλλη. Φάνηκε και από την απαξιωτική συμπεριφορά τους απέναντι σε θεσμούς και πρόσωπα, γιατί το είχαν αποφασίσει φαίνεται για να κλείσουν την επιχείρηση και να στραφούν σε άλλου είδους επιχειρήσεις αφού και ο Νόμος τους το επιτρέπει. Τους γνωρίζουμε ότι για όλα κριτής  θα είναι οι τοπικές κοινωνίες.”

Σχολιάστε