My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“Λιφτινγκ” στο Τελωνειο και μέτρα για τη λιμνη

 Τον εκσυγχρονισμό του συνοριακού σταθμού Δοϊράνης, καθώς και αυτού των Κήπων στον Έβρο, προωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Όπως τονίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συντονισμού Περιφερειών και Δήμων, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιου Σώκου, για τον σταθμό Δοϊράνης προτείνονται έργα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του Interreg Ελλάδας – FYROM.  

Μεταξύ άλλων προβλέπονται: Βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον συνοριακό σταθμό με τον αντίστοιχο της ΠΓΔΜ, εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντα χώρου, τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος καμερών, κατασκευή εξέδρας επιθεώρησης φορτηγών, δημιουργία χώρου αναψυχής, προμήθεια υπολογιστών, αντικατάσταση φθαρμένων στεγάστρων, ψευδοροφών, κουφωμάτων κλπ.

Εξ` άλλου, στα πλαίσια του Interreg, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει καταθέσει προτάσεις και για την αξιολόγηση των συνθηκών στα παρόχθια οικοσυστήματα της λίμνης Δοϊράνης, την ενίσχυση των πληθυσμών αρπακτικών πουλιών σε προστατευόμενες περιοχές και την καταπολέμηση της παράνομης υλοτομίας στην μεθόριο.

Σχολιάστε