My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

ΛΕΚ: Η εκδρομή στο Βελβεντό

ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (1)Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Η εκδρομή άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις καθώς μέσα σε μία ημέρα οι εκδρομείς απόλαυσαν διαδρομές από την περιοχή της Αιανής στο Βελβεντό, από εκεί στη Νεράιδα και τέλος στην Κοζάνη. Σημαντικοί σταθμοί: το αρχαιολογικό μουσείο στην Αιανή καθώς επίσης και το εξαιρετικό λαογραφικό μουσείο στην πόλη της Κοζάνης.

Λίγα λόγια για το Βελβεντό: Στην είσοδο του οικισμού βρίσκεται η εκκλησία του Άγιου Μηνά η οποία χτίστηκε τον 12ο αιώνα κι εκείνη του Αγίου Νικολάου (του 16 ου αι.), που αποτελούν δύο μόνο από τα 80 γραφικά και πανέμορφα ξωκλήσια που κοσμούν την ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού. Σεργιανίζοντας τα γραφικά σοκάκια και τα στενά δρομάκια του Βελβεντού θα διαπιστώσει κανείς πως η εναλλαγή εντυπώσεων είναι ιδιαίτερα έντονη και συναρπαστική. Από το γραφικό αυτό φόντο δε θα μπορούσε να λείπει και το χαρακτηριστικό των παλιότερων οικισμών πηγάδι («του Καστανάρα»), οι μικρές πλατεΐτσες και τα καταπράσινα πάρκα και λίγο πιο έξω από το χωριό, ο αναπαλαιωμένος Μύλος του Παπασταμάτη, ή κοντά στο Μετόχι ο Μύλος του Κοσμά και οι διάσπαρτες, μέσα και έξω από τον οικισμό κρήνες με το δροσερό νερό των Πιερίων.

Εννοείται ότι από το πρόγραμμα της εκδρομής δεν μπορούσε να απουσιάζει ο χορός καθώς επίσης και η ζωντανή μουσική. Το μεσημέρι οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το φαγητό τους μαζί με μια υπέροχη θέα, συμμετέχοντας συγχρόνως σε ένα γλέντι με ζωντανή μουσική που κράτησε μέχρι λίγο πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για ακόμη μία φορά που εμπιστεύτηκε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και μας ακολούθησε στην εκδρομή αυτή.

Σχολιάστε