My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Λαύρος κατά του νομοσχέδιου

(Βίντεο) “Η κυβέρνηση με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στην Bουλή, επιλέγοντας για μια ακόμα φορά την διαδικασία του κατεπείγοντος, επεδίωξε να μην αναδειχθούν όλες οι διατάξεις  του.   Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ενώ είχε ξεκινήσει η συζήτησή του στην βουλή, δεν είχε καν διανεμηθεί στους Βουλευτές, ώστε να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν”. 

parastatidis1

Αυτό δηλώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Κιλκίς, Θόδωρος Παραστατίδης, προσθέτοντας τα εξής:

“Είναι αλήθεια πως με την ψήφιση αυτού του πολυνομοσχεδίου, που είναι ουσιαστικά ένα ακόμα μίνι μνημόνιο, μπαίνει ταφόπλακα  σε πολλές κοινωνικές ομάδες και βυθίζει ακόμα περισσότερο τους πολίτες στην φτώχεια και δυστυχία και την χώρα σε περιπέτειες. Όλα αυτά γίνονται στο όνομα της δόσης προκειμένου οι δανειστές να πάρουν  τα λεφτά τους  δια μέσου των ομολόγων που λήγουν τον Μάιο.

Ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας τους πολίτες του νομού Κιλκίς και γενικότερα τους Έλληνες πολίτες, εκφράζω την πλήρη αντίθεση μου  σε τέτοιου είδους πολιτικές μεθοδεύσεις. Την αντίθεση μου σε τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές εξέφρασα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με την ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής.”

Η ομιλία του κ. Παρασττίδη, που μπορείτε να δείτε  ΕΔΩ, έχει ως εξής :

« κ. και κ. συνάδελφοι,

Προτού αναφερθώ στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη αντίδρασή μου, όπως εξάλλου έγινε και από άλλους συναδέλφους, για τον απαράδεκτο  τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση για μία ακόμη φορά, με τη διαδικασία του κατεπειγόντως, να φέρει σημαντικά θέματα προς ψήφιση στη Βουλή, εφαρμόζοντας την προσφιλή γι’ αυτήν τακτική του αιφνιδιασμού. Ιδιαίτερα  όταν πρόκειται για συμφωνίες με την Τρόικα, που  θα αποδειχθούν καταστροφικές για μεγάλες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Από το Μέγαρο Μαξίμου βέβαια, γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, σε επικοινωνιακό  επίπεδο, προκειμένου να πιστεί η κοινωνία για την ορθότητα αυτών των μέτρων.

Στην προσπάθειά της αυτή βέβαια, η Κυβέρνηση δεν είναι μόνη. Επιστρατεύει   ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία με τη σειρά τους χρησιμοποιούν τα παπαγαλάκια τους και διαφόρους γυρολόγους των καναλιών, προκειμένου να στηρίξουν αυτές τις καταστροφικές πρακτικές και πολιτικές επιλογές, εις βάρος του Ελληνικού λαού. Η στάση αυτή των «Μιντιακών» μέσων, να προσπαθούν να διαμορφώσουν τις συνειδήσεις των πολιτών, δεν έχει προηγούμενο στα ιστορικά πολιτικά χρονικά. Αυτό το γεγονός ας προβληματίσει τους πολίτες. Να είστε βέβαιοι, όποιες μεθοδεύσεις και αν χρησιμοποιήσετε προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία, θα αποτύχουν.

Κ. και Κ. συνάδελφοι,

Όλα τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί έως τώρα και αυτά που πρόκειται να παρθούν στο όνομα πάντα της οικονομικής κρίσης, έχουν κατασταλτικό και καταστροφικό χαρακτήρα για τους πολίτες. Πρέπει όμως να δούμε τι συμβαίνει σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ιδιαιτέρως όταν οι κυβερνήσεις αυτές ακολουθούν τέτοιες πρακτικές αντιμετώπισής της.

Σε τέτοιου είδους πολιτικές μεθοδεύσεις,  αυτό που συμβαίνει, είναι η συσσώρευση πλούτου από τους εργαζόμενους πολίτες και μικρομεσαίους σε λίγα ιδιωτικά χέρια. Αυτό αποδεικνύεται από το παρακάτω παράδειγμα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως από την έναρξη της Παγκόσμιας, Ευρωπαϊκής και Ελληνικής οικονομικής κρίσης των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα και με τη δημοσίευση του “Forbes”, η λίστα των δισεκατομμυριούχων έχει διπλασιαστεί από το 2008, με το ξεκίνημα της κρίσης.

Προ της κρίσης, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη ήταν 800 και η περιουσία τους ανέρχονταν σε 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Το 2013, ο αριθμός τους ανέβηκε στους 1650 και η περιουσία τους εκτινάχτηκε στα 6,5 τρισεκατομμύρια, περισσότερο δηλαδή από το διπλάσιο. Παράλληλα, την περίοδο αυτή, διπλασιάστηκε ο αριθμός των φτωχών πολιτών.

Στην Ευρώπη των μνημονίων και της λιτότητας, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 10 εκατομμύρια από το 2008, την ίδια στιγμή που οι δισεκατομμυριούχοι από 190 έφθασαν τους 490. Δυόμιση φορές επάνω. Βλέπετε, η πορεία εξελίσσεται αντιστρόφως ανάλογα. 

Αυτή την πολιτική, δυστυχώς, υπηρετείτε, Κύριοι της κυβέρνησης.

Ελπίζω να μην αισθάνεστε υπερήφανοι για τα σημερινά σας επιτεύγματα.

Έτσι λοιπόν εξηγείται και η σημερινή σας πολιτική στάση  χαρίζοντας τις τράπεζες σε ξένα φαντς και σε εγχώριους ολιγάρχες του πλούτου. Εξάλλου έχουν κάνει αναφορά σ’ αυτό πιο ειδικοί.

Εξυπηρετείτε με αυτόν τον τρόπο τα μεγάλα συμφέροντα, ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία όσο-όσο,  ζημιώνοντας το δημόσιο συμφέρον.

 

Κ. και Κ. συνάδελφοι,

Θα επικεντρώσω την ομιλία μου σε ορισμένες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, διότι δυστυχώς δεν μου επιτρέπει ο χρόνος να κάνω εκτεταμένη αναφορά σε όλο το περιεχόμενο.

 

Θα ξεκινήσω από το γάλα.

Με τη αλλαγή του σημερινού καθεστώτος για το γάλα, ένα είναι βέβαιο, πως δίνεται η χαριστική βολή στην εγχώρια κτηνοτροφία.

Με την κατάργηση της πενθήμερης διάρκειας ζωής του γάλακτος, ουσιαστικά αίρεται ο περιορισμός των εισαγωγών και δίνεται το περιθώριο να εισαχθεί και να διακινηθεί στα σημεία πώλησης γάλα από το εξωτερικό, που θα έχει θεωρητικά επάρκεια ζωής μέχρι 11 ημέρες.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση, μαζί με την Τρόικα, που είναι πασιφανές ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, εκτιμούν πως θα μειωθεί η τιμή του γάλακτος για τον καταναλωτή.

Μάλιστα, αποδίδουν τις ευθύνες στους παραγωγούς για τη σημερινή τιμή στα ράφια. Αυτό θεωρώ πως είναι ένας μύθος και θα το αποδείξω.

Έχουμε, λοιπόν, τον Έλληνα παραγωγό να απολαμβάνει τιμή από 40-44 λεπτά, ενώ ο αντίστοιχος Ευρωπαίος 38 λεπτά. Έχουμε μία διαφορά 2-6 λεπτά στο λίτρο.

Στην Ελλάδα, , το γάλα πωλείται στο ράφι 1,50 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ στην Ευρώπη από 1,10 έως 1,20.

Άρα έχουμε διαφορά 30-40 λεπτά στο ράφι.

Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι η διαφορά από 2-5 λεπτά.

Άρα, η τιμή στο ράφι θα έπρεπε να είναι 1,12 – 1,22 και όχι 1,50.

Έτσι, αποδεικνύεται πως οι τιμές διαμορφώνονται μετά τον παραγωγό.

Επομένως, ένα είναι σίγουρο, πως με τα μέτρα αυτά, ο Έλληνας καταναλωτής δεν πρόκειται να πιει φτηνό γάλα και μάλιστα στην τιμή των 1,22.

 

Έρχομαι τώρα στα φαρμακεία.

Ίσως ο πιο κατασυκοφαντημένος επαγγελματικός κλάδος από πλευράς κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της προς τους φαρμακοποιούς και προχώρησε αιφνιδιαστικά σε μέτρα, που ουσιαστικά θα οδηγήσουν σε μαρασμό και εντέλει σε κλείσιμο πολλά από τα 12.000 υπάρχοντα φαρμακεία.

Με τα σημερινά μέτρα που πάει να επιβάλλει, προωθώντας διατάξεις όπως :

  • Τη δυνατότητα να λειτουργούν φαρμακεία σε σούπερ μάρκετ,
  • Σε καταστήματα παιχνιδιών και αλλού,

θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του πληθυσμού.

Το μένος από το οποίο διακατέχεται η κυβέρνηση εναντίον των φαρμακοποιών είναι ανεξήγητο.

Το ΝΣ, δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει κάποιος πέρα της μίας άδειας, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα, την   δημιουργία αλυσίδας φαρμακείων από ξένες εταιρείες και πολυεθνικές.

Επιπλέον, επιχειρήσατε να μεταφέρετε τα ΜΗΣΥΦΑ σε άλλα κανάλια διανομής, όπως είναι τα σούπερ μάρκετ και τελικά μεταφέρετε τα φαρμακεία στα σούπερ μάρκετ.  Για να τους διευκολύνετε μάλιστα, μειώνετε το εμβαδόν από 30 σε 5 τμ. 

Ακόμη, φαρμακοποιός χωρίς άδεια φαρμακείου μπορεί να συμμετέχει σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου, στο κεφάλαιο του φαρμακείου σε ποσοστό έως 99% και σε πέρα της μιας  άδειας. Έτσι  δίνετε το δικαίωμα στους χονδρέμπορους και σε εταιρείες να σφετεριστούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του φαρμακείου. Όλα αυτά είναι πρωτόγνωρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κ. και Κ συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα των Φωτοβολταϊκών.

Εδώ έχουμε πλήρη εξαπάτηση των πολιτών και αναφέρομαι στα οικιακά και αγροτικά φωτοβολταϊκά. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. 

Αφού τους δόθηκε η δυνατότητα, προτρέποντας μάλιστα και με καμπάνια από την ίδια την πολιτεία, να προχωρήσουν σε ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων, είτε οικιακά, είτε αγροτικά και αφού υπέγραψαν τους όρους των συμβολαίων, έρχεται τώρα η κυβέρνηση, διαμέσου του Υπουργείου, να παραβιάσει τα συμβόλαια και να προβεί μονομερώς σε μείωση της Κιλοβατώρας κατά 30% περίπου.

Αυτό θεωρείται απατεωνιά Κύριοι της κυβέρνησης.

Λυπάμαι αλλά είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός που μπορώ να χρησιμοποιήσω στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν λαμβάνετε  υπόψη πως οι περισσότεροι  επενδυτές χρεώθηκαν σε τράπεζες, πλήρωσαν επιπλέον κάποιες χιλιάδες Ευρώ για ενίσχυση του δικτύου της ΔΕΗ και έρχεστε τώρα και τους λέτε πως «αλλάζουμε τους όρους των συμβολαίων μονομερώς».

Στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη, σχετικά με την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των υπερήλικων ανασφάλιστων. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και οι ομογενείς παλιννοστούντες. Οι  άνθρωποι αυτοί ζούνε σε τραγικές συνθήκες, διότι τους περικόψατε τις συντάξεις των 300 ευρώ, που σε πολλές περιπτώσεις ζούσε όλη η οικογένεια. Οφείλετε να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία.

 

Κύριοι της κυβέρνησης,

 Οδηγείτε την κοινωνία με την πολιτική σας σε αργό θάνατο. Πορευθήκατε μέχρι σήμερα με το επιχείρημα να μην πτωχεύσει η χώρα.

Ουσιαστικά, η χώρα θεωρείται πτωχευμένη, απλώς δε φέρει την επίσημη σφραγίδα. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν εξυπηρετεί τους δανειστές και όχι για κανέναν άλλο λόγο.

Δεν δείξατε όμως την  ανάλογη ευαισθησία για να μην πτωχεύσουν κοινωνικές ομάδες επαγγελματιών και γενικότερα εργαζόμενοι πολίτες, που τους οδηγήσατε στην φτώχια, την ανέχεια και τη δυστυχία.

Ποια είναι η ευαισθησία σας έναντι όλων αυτών; Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Εκτός πραγματικότητας.

Ένα είναι βέβαιο, πως ο τόπος αυτός, πρέπει να βγει από την πολλαπλή  κρίση που έχει αγγίξει όλα τα κοινωνικά στρώματα, κυρίως όμως τη μικρομεσαία τάξη.

Αυτό  μπορεί να γίνει μόνο αν σαρωθεί το φαύλο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής και μαζί του όσοι το εξέθρεψαν και το υπηρετούν.

Φτάνει πια με το φόβο της χρεοκοπίας της χώρας, ο οποίος στο κάτω κάτω αφορά πρωτίστως   τους δανειστές και δευτερευόντως τα 4 εκατομμύρια του πληθυσμού που ήδη έχουν υποστεί τις συνέπειες της δικής σας πολιτικής.

Τέλος,  Κύριοι της Κυβέρνησης,

Όπως επιλέξατε, μέσω ορισμένων Υπουργών σας, με πολλή μεγάλη ευκολία να γκρεμίσετε όσες παραγωγικές δομές της οικονομίας έχουν απομείνει, να είστε σίγουροι, πως με την ίδια ευκολία, όταν έρθει η ώρα, ο λαός θα σας γκρεμίσει με την ψήφο του. 

 

Αυτονόητο είναι πως δεν ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο.  »

Σχολιάστε