My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Λαϊκές μόνο με τα απαραίτητα

Και νέες ρυθμίσεις από το Δήμο Κιλκίς.

Οι λαϊκές αγορές του νομού Κιλκίς θα λειτουργούν μόνο με τα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, χαρτικά και είδη καθαρισμού.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Μικροπωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Κιλκίς, μετά την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης περί αναστολής λειτουργίας των κυριακάτικων λαϊκών και των εμποροπανηγύρεων (άρθρο 38/ν.4497/2017).

Παράλληλα, το Σωματείο επισημαίνει ότι κατά την διάρκεια των λαΙκών αγορών θα πρέπει να αραιώσει και η απόσταση μεταξύ των πάγκων.

Τα ανωτέρω μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν.

Νέες ρυθμίσεις από το Δήμο Κιλκίς

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις του Δήμου Κιλκίς, στις λαϊκές αγορές επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών που πωλούν τρόφιμα, είτε πρωτογενή είτε μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα, ενώ απαγορεύεται η πώληση βιομηχανικών ειδών.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται:

– η πώληση των εξής πρωτογενών διατροφικών προϊόντων γης: νωπά οπωροκηπευτικά, αβγά, ελιές, ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, πουλερικά και κουνέλια, βιολογικά νωπά προϊόντα της κατηγορίας, τα οποία είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και φέρουν το ειδικό σήμα αναγνώρισης βιολογικών προϊόντων, νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας

– η πώληση μεταποιημένων διατροφικών προϊόντων – κατεψυγμένων τροφίμων: τυροκομικά, αλλαντικά, ξηροί καρποί, όσπρια, ρύζι, ζαχαρώδη προϊόντα, καφές, οίνος,κατεψυγμένα προϊόντα (αλιεύματα, λαχανικά, κρεατικά) είδη σφολιάτας, παρασκευάσματα ζύμης.

Η ανάπτυξη πάγκων των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών θα γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων μεταξύ τους. Αν κριθεί απαραίτητο, επιτρέπεται να στηθούν πάγκοι και πέραν του τέλους του χώρου όπου αναπτύσσεται η λαϊκή αγορά, πάντοτε σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Κάθε επαγγελματίας ή παραγωγός είναι υποχρεωμένος να παρέχει γάντια μιας χρήσης στους καταναλωτές, τα οποία θα πρέπει να απορρίπτονται μετά την κάθε αγορά. Με επιμέλεια πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής υγιεινής και απολύμανσης των πάγκων. Η προμήθεια αντισηπτικών και γαντιών είναι υποχρέωση των παραγωγών και των επαγγελματιών.

Μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς, όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να απομακρύνουν όλα τα απορρίμματά τους και να παραδίδουν το χώρο που χρησιμοποίησαν απόλυτα καθαρό από απορρίμματα και υπολείμματα προϊόντων.

Οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές θα είναι αυστηροί και θα γίνονται καθημερινά από τις αστυνομικές αρχές και όλα τα εποπτικά όργανα των λαϊκών αγορών. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στα έκτακτα μέτρα θα απομακρύνεται άμεσα ο επαγγελματίας ή ο παραγωγός από το χώρο της λαϊκής αγοράς.

Σχολιάστε