My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Λαικη Συσπειρωση: Κριτικη στη Δημ. Αρχη Κιλκις

Μ` αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για τα μεταλλεία, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, η παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου:

Η συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας ήταν άκρως διδακτική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που παρακολούθησαν την διαδικασία και συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στα μεταλλεία. Αυτό ισχύει για τρεις λόγους. Πρώτον, για την δύναμη που έχει ο οργανωμένος λαός στο να επιβάλει από τα κάτω αποφάσεις και για αυτό κανένας αγώνας δεν είναι περιττός ή είναι αδιέξοδος. Δεύτερον, στο γεγονός ότι αν αυτός ο αγώνας δεν εντάσσεται στο γενικό πολιτικό πλαίσιο, αφήνει «παραθυράκια» στους από πάνω να καπηλευθούν, να ενσωματώσουν, να καλλιεργήσουν μοιρολατρία και εντέλει να αδυνατίσουν τον αγώνα. Τρίτον, για αυτά που ακούστηκαν στη συνεδρίαση κυρίως από συμβούλους της παράταξης της πλειοψηφίας, τον φαρισαϊσμό τους και την αλαζονεία τους.

Η δημοτική αρχή μετά τις παλινωδίες της, σύρθηκε σε μια απόφαση ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα. Αυτό δείχνει την δύναμη που έχει ο λαός να επιβάλει – έστω και μεσοβέζικα στην περίπτωση αυτή – μια φιλολαϊκή απόφαση. Οι συνέπειες από την μεταλλευτική δραστηριότητα θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και όσες δραστηριότητες συνδέονται με αυτό αλλά και για τη δημόσια υγεία. Κανείς από τους συμβούλους που τοποθετήθηκαν δεν αμφισβήτησε το παραπάνω και λίγο πολύ όλοι σε αυτό πλαίσιο κινήθηκαν. Αυτό που δεν είπαν είναι ότι αυτό συμβαίνει στον καπιταλισμό όπου κίνητρο είναι το κέρδος, κάτι για το οποίο η καπιταλιστική εξουσία μεριμνά αδιαλείπτως. Μόνο σε συνθήκες οικοδόμησης του σοσιαλισμού είναι εφικτή η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος των λαϊκών αναγκών μεριμνώντας φυσικά για κάθε τι που θα μπορούσε να απειλήσει τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τις συνθήκες εργασίας κ.α. Αυτή είναι συνοπτικά η ποιοτική διαφορά της τοποθέτησης ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιου πλούτου της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως διατυπώθηκε στη συνεδρίαση και η οποία δημοσιοποιήθηκε, σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και αυτός είναι ο λόγος που δεν ψηφίσαμε την μεσοβέζικη πρόταση απόφασης της δημοτικής αρχής, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον κο Κολότσιο, χωρίς παράλληλα να δεχτεί να γίνουν προσθήκες από οποιονδήποτε.

Χρήζει επίσης αναφοράς ότι, ο κος Κυριακίδης, σύμβουλος της πλειοψηφίας, στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε εν ολίγοις, ότι δεν τηρούνται ορισμένοι νόμοι, ότι το κράτος που είναι παράνομο και ανήθικο εν μέσω πολιτικής αστάθειας αποφασίζει ενάντια σε κεκτημένα και μάλιστα έφτασε σε σημείο να ζητήσει και τις παρανόμως παρακρατηθείσες από το κράτος επιχορηγήσεις προς την τοπική διοίκηση. Την ίδια στιγμή αυτός και η πλειοψηφία στην οποία συμμετέχει δεν αμφισβήτησε καμία από τις αντιλαϊκές εισηγήσεις της διοίκησης που εφαρμόζουν ακριβώς αυτούς τους άδικους νόμους που ψηφίζει εν μέσω πολιτικής αστάθειας αυτό το παράνομο και ανήθικο κράτος, ούτε και ψέλλισε κάτι για τα παρακρατηθέντα όταν η δημοτική αρχή επέβαλε φόρους και τέλη, ενώ υπήρχε πρόταση από την Λαϊκή Συσπείρωση για μείωση εώς και κατάργηση αυτών και ταυτόχρονη διεκδίκηση στην πράξη των παρανόμως παρακρατηθέντων από το κράτος. Και για να ξεκαθαρίσουμε. Ο σχολιασμός δεν κρύβει εμπάθεια προς τον εν λόγω σύμβουλο δεδομένου ότι ο φαρισαϊσμός, ο εμπαιγμός, η υποκρισία και η δημαγωγία χαρακτηρίζουν όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Απλά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, για τους λόγους που ο ίδιος ξέρει, επέλεξε να εκτεθεί.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν όπλα στα χέρια του σκληρά εργαζόμενου λαού του Κιλκίς, για να απαλλαχθεί από τέτοιες διοικήσεις και ανθρώπους που βρίσκονται εκεί προκειμένου να εφαρμόσουν όλη τη βαρβαρότητα – ακόμα και όταν στα λόγια διαφωνούν – που ο ιμπεριαλισμός επιφυλάσσει για το λαό. Η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας στο κάλεσμα τους για ξεσηκωμό είναι μονόδρομος για το λαό.”

Σχολιάστε