My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κως – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη

Προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατευθύνεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 1.700 Σύρους πρόσφυγες, που παρέλαβε απ` το λιμάνι της Κω. 

metanastes-prosfygesΤο πλοίο, που  αναχώρησε στις 7:50 σήμερα (Τετάρτη) το πρωί, είχε ενδιάμεσους σταθμούς την Κάλυμνο και τη Λέρο από όπου παρέλαβε και άλλους μετανάστες.

Αρχικά το “Ελ. Βενιζέλος” είχε προγραμματιστεί να πάει στον Πειραιά, αλλά ο σχεδιασμός άλλαξε στην πορεία. Πιθανότατα δε, αμέσως μετά την αποβίβαση των μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για την Κω και άλλα νησιά που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη κινητοποιούνται ανθρωπιστικές οργανώσεις και αρμόδιοι φορείς για την υποδοχή των προσφύγων, προκειμένου να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες φιλοξενίας τους.

Με λεωφορεία προς Ειδομένη

Δέκα λεωφορεία από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ “Μακεδονία” θα περιμένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τους πρόσφυγες, που αναμένεται να καταπλεύσουν αργά το βράδυ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΤΕΛ, Χρήστος Λιούπας, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν σταδιακά τους πρόσφυγες στον υπεραστικό σταθμό, απ’ όπου στη συνέχεια θα αναχωρούν με έκτακτα δρομολόγια για την Ειδομένη.

“Ανά τέταρτο θα αναχωρούν, από τον υπεραστικό σταθμό, λεωφορεία για την Ειδομένη προκειμένου οι πρόσφυγες, πληρώνοντας το εισιτήριο των 10 ευρώ, να συνεχίσουν το ταξίδι τους διασχίζοντας τα σύνορα”, ανέφερε ο κ. Λιούπας.

Πάντως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα της μεταφοράς των προσφύγων, όπως ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Καλυψώ Γούλα.

Σύμφωνα με την κ. Γούλα, η διοίκηση του Δήμου αιφνιδιάστηκε από τη μεταφορά των περίπου 2000 προσφύγων από τη Συρία στην πόλη, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση από την κυβέρνηση, ωστόσο θα συμμετέχουν στις συσκέψεις των αρμόδιων για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις δυσμενείς συνθήκες πρόσκαιρης παραμονής που υπάρχουν στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Σχολιάστε