My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κέντρο

*Της πόλης του Κιλκίς, για πεζούς και τόνωση οικονομικής κίνησης.

Το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης του Κιλκίς αδειάζει από κυκλοφοριακή κίνηση την Παρασκευή  και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να εξυπηρετηθούν πεζοί και μετακινούμενοι με ήπιες μορφές μεταφοράς στην περιοχή του κέντρου αλλά και να τονωθεί η οικονομική κίνηση σε καφέ και καταστήματα εστίασης.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής από αύριο Σάββατο 8 Μαϊου διακόπτεται η κυκλοφορία οχημάτων και απαγορεύεται η στάση – στάθμευση:

– στην 21ης Ιουνίου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Καλούδη έως και τη διασταύρωσή της με την οδό Σόλωνος)

– στην οδό της 25ης Μαρτίου (από τη διασταύρωσή της με την οδό Θεσσαλονίκης έως τη διασταύρωσή της με την οδό Τσιρογιάννη)

κάθε Παρασκευή από τις 21:00 έως τις 24:00

κάθε Σάββατο από τις 19:00 έως τις 24:00

κάθε Κυριακή από τις 19:00 έως τις 24:00.

Επί των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων γνωμοδότησε θετικά με απόφασή της και η Κοινότητα Κιλκίς.

Τα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 30 Μαΐου ενώ αναμένεται νέα απόφαση για την παράτασή τους την περίοδο του καλοκαιριού, προσαρμοζόμενη σε νέα εγκύκλιο σχετικά με τις νέες υγειονομικές διατάξεις κατά του κορονοϊού.

Συνάντηση Κυριακίδη με εμπορικό κόσμο

Για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ως πρώτο βήμα για την ευχερή ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί της 21ης Ιουνίου στο ύψος των οδών Καλούδη και Σόλωνος καθώς και στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε συνεργασία σήμερα το μεσημέρι  με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Σπύρο Μιχαηλίδη, τον εκπρόσωπο του Επαγγελματικού Τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Κώστα Ευθυμίου και με νέους καταστηματάρχες της 25ης Μαρτίου.

Όπως τόνισε στη συνάντηση οκ. Κυριακίδης, η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει και πάλι ενεργό ρόλο για την οικονομική υποστήριξη των επαγγελματιών του Κιλκίς και θα τους βοηθήσει να επουλώσουν τα τραύματα από την πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους επαναλαμβάνοντας την περσινή επιτυχημένη συνταγή. Στη βάση αυτής της συλλογιστικής, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο κέντρο και στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα στην πρόσοψη των καταστημάτων τους και σε κοινόχρηστους χώρους, ατελώς, σύμφωνα με τις οδηγίες που ορίζει ο νόμος, χωρίς να δημιουργούν προσκόμματα στην κυκλοφορία, με πρόβλεψη ελεύθερου χώρου για την κυκλοφορία των πεζών και για έκτακτες εξυπηρετήσεις.

«Προσδοκία όλων μας είναι η ανάκαμψη της αγοράς και η τόνωση της τοπικής οικονομίας και για τους σκοπούς αυτούς, ο Δήμος Κιλκίς δεν θα εισπράξει τέλη χρήσης πεζοδρομίου από την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και θα διευκολύνει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους επαγγελματίες», γνωστοποίησε ο κ. Κυριακίδης,

Μέσα στις επόμενες μέρες, όπως συμφωνήθηκε, οι ιδιοκτήτες μπορούν να αιτηθούν άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Σχολιάστε