My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Μια ωραία …ατμόσφαιρα!

Του Τάσου Παππά.


Η ουκρανική κρίση κλείνει την υπόθεση των πρόωρων εκλογών, λένε τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Το είπε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή την Τετάρτη. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου. Να τον πιστέψουμε;

Οχι. Απλώς εκτιμά ότι στην παρούσα φάση δεν τον συμφέρουν οι πρόωρες εκλογές, ενώ μια παρέμβαση στην εκλογική νομοθεσία θα στείλει το μήνυμα ότι τα πράγματα είναι ζόρικα και η κυβέρνηση δεν είναι και τόσο παντοδύναμη όσο ισχυρίζεται πως είναι. Πάντως και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και οι φήμες για τροποποίηση του εκλογικού συστήματος διακινήθηκαν από κυβερνητικές πηγές, δεν κατασκευάστηκαν από την αντιπολίτευση. Είναι φανερό ότι στο μέγαρο Μαξίμου ψάχνονται. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν γιατί η κατάσταση κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή είναι.

■ Στο μέτωπο της πανδημίας οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι απογοητευτικές. Οπλισμένη με παρηγορητικές αυταπάτες και συκοφαντώντας το σύμπαν που της αντιστεκόταν σθεναρά έχει κηρύξει τουλάχιστον τρεις φορές το τέλος της (διανύουμε το τελευταίο μίλι, γράφουμε τον επίλογο, είμαστε ένα βήμα πριν από την επιστροφή στην κανονικότητα), αλλά αυτή επιμένει.

Τα κρούσματα μειώνονται με αργό ρυθμό, ο αριθμός των νεκρών είναι υψηλός, τα στοιχεία που δίνουν οι υπηρεσίες για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ είναι συντριπτικά, η θέση της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών της Ε.Ε. σ’ ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι κοντά στον πάτο, η προπαγάνδα εναντίον της αντιπολίτευσης δεν αποδίδει πια, ο παραγκωνισμένος Τσιόδρας δεν τα λέει όπως θα επιθυμούσε ο πρωθυπουργός, ο στοχοποιημένος Πολάκης βγάζει χαρτιά που την εκθέτουν, οι ειδικοί την προειδοποιούν να μη βιάζεται γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εγκαλεί για απότομη άρση των μέτρων.

■ Με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό τα πηγαίνει χειρότερα. Επιχειρεί να τα φορτώσει στην ουκρανική κρίση, αλλά και η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα αρκετούς μήνες νωρίτερα. Τότε έλεγε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο. Απέρριπτε μετά βδελυγμίας τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, τις οποίες χαρακτήριζε λαϊκιστικές και ανεδαφικές, υποχρεώθηκε να υιοθετήσει κάποιες απ’ αυτές και με απύλωτο θράσος επιδίωξε να πείσει τους πολίτες ότι είναι η πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που ενισχύει τους ευάλωτους.

Οταν όμως οι άλλες κυβερνήσεις ανακοίνωσαν πολύ πιο γενναιόδωρα μέτρα, επιστράτευσε το γνωστό επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι ακόμη σε επιτροπεία, δεν έχει μεγάλα περιθώρια για ουσιαστική βοήθεια στα αδύναμα στρώματα και οι υπουργοί της, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, έλεγαν ότι αν δεν προσέξουμε θα έχουμε νέο Μνημόνιο. Την ίδια στιγμή αγόραζε -και το υπερηφανευόταν- αεροπλάνα και φρεγάτες και εκλιπαρούσε τις ΗΠΑ να εντάξουν την Ελλάδα στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, για να μπει στο μάτι της Τουρκίας την οποία είχαν αποκλείσει οι Αμερικανοί. Οι τιμές στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, σε βασικά είδη διατροφής εκτοξεύτηκαν, ο πληθωρισμός φλερτάρει με διψήφιο νούμερο και η κυβέρνηση των αρίστων ανακάλυψε τον ένοχο. Βλαδίμηρος Πούτιν το όνομά του.

■ Διέθεσε μπόλικο χρήμα για να διαφημιστεί ως η καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Εκανε όλα τα χατίρια στους πλούσιους φίλους της για να ικανοποιήσει τη ζωώδη απληστία τους, πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, κορδωνόταν για τη συνοχή της και απειλούσε την αντιπολίτευση που ζητούσε εκλογές να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα εκφυλιστικά συμπτώματα και οι γραφικότητες.

Ο «ταραξίας» Κύρτσος διεγράφη γιατί δυσφημούσε (!) τη χώρα, ένας υπουργός αποπέμφθηκε για λόγους ηθικής τάξεως, άλλος υπουργός με ακούραστη ελαφρότητα δίνει μαθήματα δημοσιογραφίας και μαλώνει όσους λένε ότι δεν έχουν λεφτά για να τα βγάλουν πέρα, ο πρωθυπουργός παρακάμπτοντας τον αρμόδιο υπουργό αποφάσισε να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία προκαλώντας την οργή της ρωσικής ηγεσίας που κατέταξε την Ελλάδα στην ομάδα των εχθρικών χωρών εξαιρώντας την υποτίθεται απομονωμένη διεθνώς Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο στόχος των κυρώσεων της Δύσης εναντίον της Ρωσίας είναι η ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή, ο υπουργός της λίστας μάς πληροφορεί ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει στην πράξη τις ιδέες του Μαρξ (ο Κάρολος έχει σκάσει στα γέλια στον τάφο του και ο Φρίντμαν μουτζώνει με χέρια και με πόδια), ο ΟΟΣΑ με έκθεσή του επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν προστατεύει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, λίγες μέρες νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης υποχρεώθηκε να αποσύρει με εντολή του πρωθυπουργού την ευρωπαϊκή οδηγία για τους προστατευόμενους μάρτυρες γιατί ενοχλήθηκαν τρεις υπουργοί και έξι βουλευτές τον καταχεριάζουν επειδή άφησε την Τουλουπάκη να μιλήσει σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οντως οι συνθήκες δεν προσφέρονται για πρόωρες εκλογές. Το ερώτημα είναι αν ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ ή κατά της κυβέρνησης. Οι μαθητευόμενοι προφήτες που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό προσπαθούν να δουν το μέλλον της παράταξης. Για την ώρα κυματίζει μεσίστιο.

Ανάγωγα

Διαμαρτύρεται ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα ότι κάποιοι Ελληνες εφοπλιστές συνεχίζουν να κάνουν δουλειές με τη Ρωσία του Πούτιν. Καμιά δεκαριά χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ουκρανία, πουλούσαν όπλα στη Ρωσία του Πούτιν και μετά το εμπάργκο που επιβλήθηκε το 2014. Καμαρωτή υποκρισία.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε