My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κτηνοτρόφοι: Πάνε για συλλαλητήριο

Με συμμετοχή κτηνοτρόφων και από το νομό Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, την Πέμπτη 31 Μαΐου, στη 1 μμ.

Τη διοργάνωση της κινητοποίησης αποφάσισε η σύσκεψη εκπροσώπων κτηνοτροφικών συλλόγων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 21 Μαΐου στο Λαγκαδά με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Όπως τόνισε στο Agronews ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Στέργιος Κύρτσιος, εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων από την Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία, τα Γρεβενά, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Δράμα, έκριναν ομόφωνα ότι θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα μια κινητοποίηση προκειμένου να καταγγείλουν τις αρνητικές εξελίξεις που καταγράφονται στον αιγοπροβατοτροφικό τομέα και τον απειλούν.

«Θα διαμαρτυρηθούμε για την πορεία συρρίκνωσης που ακολουθεί ο κλάδος, εξαιτίας τόσο της κατρακύλας που έχουν πάρει οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα το τελευταίο διάστημα, όσο και της απουσίας ελέγχων και προστασίας του προϊόντος, αλλά και της φέτας, με συνέπεια να αυξάνει ο αριθμός των εκμεταλλεύσεων που δεν μπορούν να διατηρήσουν τη βιωσιμότητά τους», τόνισε ο επικεφαλής της ΠΕΚ.

Ο κ. Κύρτσιος εξήγησε πως στόχος των κτηνοτρόφων είναι να επιδοθεί ένα υπόμνημα προς την υπουργό Μαρία – Κόλλια Τσαρουχά, όσο και προς τη διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνη Νοτοπούλου, με τους προβληματισμούς του κτηνοτροφικού κόσμου, τις θέσεις και τις προτάσεις του, προκειμένου να ανακοπεί ο κατήφορος της αιγοπροβατοτροφίας, αλλά και το αίτημα για μια συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα.

Για την καλύτερη οργάνωση της επικείμενης διαμαρτυρίας στελέχη της ΠΕΚ αποφασίστηκε να μεταβούν σε όλους τους συλλόγους της Βόρειας Ελλάδας, ακόμη και σε εκείνους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίοι έκαναν ξεχωριστές συναντήσεις σε Δράμα, Καβάλα και Έβρο, με σκοπό να υπάρξει συνεννόηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη και η συγκέντρωση κατά το δυνατό να στείλει ηχηρό μήνυμα προς τους ιθύνοντες.

 

Πηγή agronews.gr

Σχολιάστε