My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κτήριο για παιδιά ή νυχτερίδες;

Ένα θέμα που αναμένεται να ανεβάσει το θερμόμετρο εν μέσω θέρους, είναι αυτό που αφορά το Δημοτικό Σχολείο της Ευκαρπίας.

Πρόκειται για ένα ακόμα σεισμόπληκτο σχολικό κτήριο στο Δήμο Κιλκίς, του οποίου δυο αίθουσες κρίθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο ως ακατάλληλες, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να ολοκληρώσουν την παρελθούσα σχολική χρονιά κάνοντας μάθημα στο νηπιαγωγείο ή σε διαδρόμους του σχολείου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Τ.Κ. Τερπύλου, Αλέκο Σημαιοφορίδη.

Ενόψει, λοιπόν, της νέας σχολικής χρονιάς από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έχει κατατεθεί η πρόταση για μεταστέγαση του σχολείου στο πρώην δημαρχείο Κρουσίων, που βρίσκεται στη Τέρπυλλο και είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές σχολικού κτηρίου.

Την πρόταση έχει κάνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ήδη την υιοθέτησαν 33 γονείς από διάφορους οικισμούς της ΔΕ Κρουσίων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σημαιοφορίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 28 Ιουνίου, το κτήριο της Τερπύλλου, εξακοσίων τετραγωνικών μέτρων, μπορεί να μετατραπεί  με προβλεπόμενο κόστος 100 χιλ. ευρώ σε ένα πρότυπο δημοτικό σχολείο.

“Πρόκειται για κτήριο που δεν πρέπει να στερηθούν τα παιδιά μας και να το χαρούν οι νυχτερίδες”, κατέληξε στην παρέμβασή του προς το ΔΣ, ο κ. Σημαιοφορίδης.

Ωστόσο, άλλες φαίνεται να είναι οι βουλές του δημάρχου, Δημήτρη Σισμανίδη. Αφού κατ` αρχάς ζήτησε να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ, στη συνέχεια έδειξε να μην συμφωνεί με την πρόταση της μετεγκατάστασης προβάλλοντας λόγους πρακτικούς και οικονομικούς.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα φαίνεται πως θα έχει μεγάλη “ουρά”, αν κρίνουμε και από την αντίδραση μητέρας που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ για να δηλώσει ότι οι γονείς δεν πρόκειται να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του σχολείου της Ευκαρπίας με τις ακατάλληλες αίθουσες.

Σχολιάστε