My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κρούσσια: Μεγάλη λαθροϋλοτομία

Η …κρίση τέχνας απεργάζεται και ημεδαποί χρησιμοποιώντας δυο Αλβανούς προέβαιναν σε εκτεταμένη λαθροϋλοτομία στη  περιοχή του Αγίου Μάρκου Κρουσσίων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από το Δασαρχείο Κιλκίς μετά από πολυήμερη παρακολούθηση όλο το 24ωρο , στις 13 Οκτωβρίου. Οι δράστες, που χρησιμοποιούσαν τέσσερα ζώα μεταφοράς από συνεταιρισμό(!) της περιοχής των Σερρών, συνελήφθησαν, ενώ έγινε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, συνολικά 63,50 τόνων καυσόξυλων δρυός, ενώ άλλοι 15 τόνοι φυγαδεύτηκε από άλλους συνεργάτες τους.

Εναντίον των παρανομούντων υποβλήθηκε μήνυση στην Εισαγγελία, ενώ θα επιβληθούν πρόστιμα στο πενταπλάσιο της τιμής του πίνακα διατίμησης, που φτάνει το ποσό των 9.525 ευρώ για τον καθένα.

«Είναι γνωστές οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Το γεγονός όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τους κάθε λογής επαγγελματίες λαθροϋλοτόμους, που έγιναν μάστιγα για τα δάση της περιοχής ευθύνης Δασαρχείου Κιλκίς, να θησαυρίζουν με την ανοχή των ίδιων των κατοίκων των χωριών», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, το Δασαρχείο Κιλκίς.

«Η υπηρεσία μας υπερβάλλοντας σε εαυτούς και μέσα δίνει την μάχη για να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας. Δεν θέλουμε να δεσμεύουμε και να καταστρέφουμε παραγωγικά μέσα και περιουσίες ανθρώπων, αλλά η αντιμετώπιση των λαθροϋλοτομιών επιβάλλει την λήψη των νόμιμων αυστηρών μέτρων. Όσο εξαρτάται από εμάς θα κάνουμε τα πάντα για να περιορίσουμε τις λαθροϋλοτομίες, και να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας και τις σημαντικές λειτουργίες , οικονομικές – περιβαλλοντικές – προστατευτικές, που επιτελούν και θα το πετύχουμε! Ζητάμε όμως την βοήθεια και στήριξη κάθε κάτοικου, κάθε φορέα, όλων σας», υπογράμμισε σε δήλωσή του, ο Δασάρχης Κιλκίς, Γεώργιος Βούρτσας.

Σχολιάστε