My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚΠΕ: Δράσεις για το Περιβάλλον

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς)   διοργανώνει σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και φορέων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την αειφορία. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», η οποία καθιερώθηκε το 2013 από το Υ.ΠΑΙ.Θ   και περιλαμβάνουν :

  • kentro-perivallontikis-ekpaideusis-kilkisΣυμμετοχή με παρουσίαση των προγραμμάτων  του Κ.Π.Ε. Κιλκίς στις ημερίδες   καλών πρακτικών εφαρμογής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέσα από την προβολή προγραμμάτων και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της Π.Ε. Κιλκίς κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς στις 20/10/14 και στο Πολύκαστρο στις 21/10/14, σε συνεργασία με την Δ.Π.Ε. Κιλκίς δια μέσου της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων.
  • Ημερίδα-Δράση του ΚΠΕ Κιλκίς,  την Πέμπτη 9/10/14 από τις 12.00 – 19.00, στις εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΠΕ Κιλκίς, στο Παλαιό Γυναικόκαστρο, κατά την οποία θα παρουσιαστούν τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΠΕ, θα γίνει αξιολόγηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Grundτvig και προβολή ταινίας (17.00-19.00) με περιβαλλοντικό περιεχόμενο και όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, θα ακολουθήσουν ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι, στο πεδίο στην ευρύτερη περιοχή του ΚΠΕ, με εφαρμογή δραστηριοτήτων από προγράμματα του Κέντρου.  Η Δράση θα γίνει σε συνεργασία με τον Ε.Φ. Πολιτιστικό Σύλλογο Π. Γυναικοκάστρου.

Οι ενδιαφερόμενοι για την Ημερίδα-Δράση καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. στα παραπάνω τηλέφωνα ή φαξ ή mail του Κέντρου.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για εκπαιδευτικούς, γονείς, εθελοντές και φίλους του Κ.Π.Ε.

Σχολιάστε