My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κούπα: “Το δις εξαμαρτείν…”

(Βίντεο) Το να κάνεις το ίδιο λάθος δεν είναι γνώρισμα σοφού άνδρα, έλεγε ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Μένανδρος. Με λίγα λόγια, η ομάδα μας φαίνεται πως δεν διδάχτηκε από τα λάθη του παρελθόντος, υπέπεσε στα ίδια και μοιραία ηττήθηκε από την ομάδα του Αιγινιακού, σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο και το εκτός έδρας αντίστοιχο παιχνίδι που είχε επικρατήσει. Με τη διαφορά όμως πως τότε η άμυνα της τσάκιζε κόκκαλα, κάτι που δεν συνέβη σε καμία περίπτωση στο χθεσινό παιχνίδι.

Το 57 – 72 ήρθε σχετικά εύκολα για τον Αιγινιακό, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία, και επέβαλλε το δικό του ρυθμό στα 3 από τα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα.

Ένα ανταγωνιστικό πρώτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, δεν μαρτυρούσε την εξέλιξη που θα επακολουθούσε. Μέχρι το μέσο της δεύτερης περιόδου το παιχνίδι έδειχνε αμφίρροπο. Στο 20 – 19 υπέρ της γηπεδούχου ωστόσο, όλα άλλαξαν. Ένα επιμέρους σκορ 2 – 17 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας έγειρε την πλάστιγγα οριστικά. Το ημίχρονο έκλεισε με 22 – 36.

Επιπολαιότητα στην επίθεση και κακή ανταπόκριση στην άμυνα, καθήλωσαν την ομάδα στους 22 πόντους, που αποτελεί και ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ για φέτος. Μια διάφορά 16 πόντων δεν είναι απαγορευτική για τη εξέλιξη ενός αγώνα και πολύ εύκολα μπορεί να υπερκαλυφθεί όταν υπολείπεται ένα ακόμα 20λεπτο παιχνιδιού. Η συγκεκριμένη διαφορά όμως έμοιαζε και ήταν ουσιαστικά οριστική και τελεσίδικη, λόγω της πολύ κακής εικόνας που παρουσίαζε η γηπεδούχος.

Το μπάσκετ που παίχτηκε από την ΚουΠα Κιλκίς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξίσου κακό και άναρχο με το πρώτο. Η διαφορά κατ’ επέκταση συνέχισε να αυξάνεται με αμείωτο ρυθμό υπέρ του Αιγινιακού. Μια διαφορά που έφτασε μέχρι τους 24 (33 – 57), κάπου προς το τέλος του τρίτου μέρους. Η αντίδραση που θα περίμενε κανείς από την ομάδα που ακολουθεί στο σκορ, δεν ήρθε ποτέ.

Το 57 – 72 δείχνει και είναι τιμητικό για την ομάδα μας που υστέρησε σε όλους τους τομείς έναντι της αντιπάλου της. Κάποιες κακές στιγμές του διαιτητικού διδύμου, δεν επηρέασαν, ούτε καθόρισαν την έκβαση του παιχνιδιού. Δεν της βγήκε το παιχνίδι. Δεν της βγήκαν τα μαρκαρίσματα, ήταν σε πολύ κακή μέρα η περιφερειακή της άμυνα δεχόμενη μια ντουζίνα τρίποντα (6 ανά ημίχρονο), έχασε άπειρα ριμπάουντ δίνοντας νέες ευκαιρίες επίθεσης στη φιλοξενούμενη, ενώ στην επίθεση οι 57 μόλις πόντοι που επιτεύχθηκαν, (οι περισσότεροι εξ αυτών προήλθαν από ατομικές προσπάθειες), δεν άφησαν και πολλές ελπίδες ανάκαμψης.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Τάσος Μουστάκας
Μια ακόμα καλή εμφάνιση, που όμως δεν στάθηκε αρκετή για να φύγει νικητής μαζί με την ομάδα του. Είναι ο άνθρωπος που πήρε στις πλάτες του το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος, πετυχαίνοντας 21 πόντους βάζοντας τα με 2 και 3 αντιπάλους, τις περισσότερες των περιπτώσεων με επιτυχία. Ήταν εύστοχος στα δίποντα μα άστοχος στα τρίποντα, Ξεχώρισε ωστόσο μέσα στη γενική μετριότητα της ομάδας

Σωκράτης Τσουλφαΐδης
Χαμένη πήγε και η καλύτερη επιθετικά εμφάνιση του Σωκράτη Τσουλφαΐδη μέσα στη σεζόν, με 2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 10 πόντους συνολικά.
Τα λόγια πλέον περιττεύουν. Η ΚουΠα Κιλκίς δείχνει να βρίσκεται σε κρίση και μπαίνει σε περιπέτειες. Χρειάζεται την έξτρα προσπάθεια όλων για να εξισορροπήσει η κατάσταση και να σωθεί κατά κάποιο τρόπο η χρονιά. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση με τη σειρά που αναγράφεται αποτέλεσαν το τρίπτυχο της περσινής επιτυχίας της ομάδας. Το ίδιο τρίπτυχο θα πρέπει να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί κα φέτος. Δεν τρέφει κανείς αυταπάτες για το ερχόμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον πρωτοπόρο ΑΟΚ Βέροιας. Υπάρχουν ωστόσο παιχνίδια που μπορούν να κερδηθούν και σε αυτά πρέπει να δοθεί βαρύτητα. Μέχρι τότε ας φροντίσουμε να μην επιβεβαιωθεί για ακόμα μια φορά η ρήση του αρχαίου Έλληνα ποιητή.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)
Ζάλτος 2, Δαγκλιάρης, Ποζίδης 4, Κώττης, Ψωμιάδης, Υφαντίδης 4, Τσουλφαΐδης 10 (2τρ), Πατσούρης 6, Μουστάκας 21(1τρ), Μπαξεβάνης, Ιωαννίδης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 13 – 15 / 22 – 36 / 38 – 57 / 57 – 72

Γιάννης Σιταρίδης (koupa basketball team manager)

Σχολιάστε