My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Κούπα: Νέα εμφατική νίκη (95 – 42)

Ακόμα ένα εύκολο βράδυ για την ΚουΠα Κιλκίς, η οποία και επικράτησε των Ατρομήτων με το ευρύ σκορ 95 – 42. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν για ακόμα μια φορά εμφανής, επιβεβαιώνοντας την άποψη περί ενός μη ανταγωνιστικού πρωταθλήματος δύο ταχυτήτων. Οι φιλοξενούμενοι μόχθησαν, προσπάθησαν να ανακόψουν το φρενήρη ρυθμό που επέβαλε η ΚουΠα, αλλά υπέκυψαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Η πίεση από το πρώτο λεπτό επέφερε κλεψίματα, εύκολα ριμπάουντ και αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς. Οι 34 πόντοι του πρώτου δεκαλέπτου μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Παπαδόπουλος, Θεοδωράκος, Σιδηρόπουλος, Ποζίδης και Ημερίδης έκρυψαν κυριολεκτικά τη μπάλα σε πολλές φάσεις του παιχνιδιού χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο νέο ΔΑΚ Κιλκίς.

Ο τραυματισμός ωστόσο του Σιδηρόπουλου στο 6o λεπτό μετά από μια διεκδίκηση ριμπάουντ, αποτέλεσε το μελανό σημείο του δεκαλέπτου, αλλά και του αγώνα.

Το pressing δεν σταμάτησε ποτέ καθόλη τη διάρκεια του ημιχρόνου ενώ η ψαλίδα στο σκορ μεγάλωνε σταδιακά. Κάπως έτσι το 34 – 19 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 42 – 21 και 56 – 30 στο τέλος του πρώτου μισού.

Ο Γιώργος Θεοδωράκος για ακόμα μια βραδιά ήταν κυριαρχικός. Πέτυχε τους 15 από τους 17 συνολικά πόντους στο πρώτο μόλις δεκάλεπτο, εδραιώνοντας εξ αρχής την ομάδα του στη θέση του οδηγού.

Το τρίτο δεκάλεπτο έμοιαζε πολύ με το πρώτο, με τη διαφορά πως η άμυνα έγινε περισσότερο συμπαγής όπως και η πίεση στην πρώτη πάσα εντονότερη (9 κλεψίματα μέσα σε μόλις 10 λεπτά), ενώ στην επίθεση, το γρήγορο και όχι βιαστικό παιχνίδι συνεχίστηκε. Αποτέλεσμα των παραπάνω, ένα εμφατικό επιμέρους 28 – 7.

Το σκορ με το τέλος της τρίτης περιόδου βρισκόταν στο 84 – 37 . Στην εξίσωση του αγώνα είχαν μπει από το πρώτο κιόλας μέρος τα δίδυμα αδέλφια Τσιλιγκαρίδη που εξέπληξαν κυριολεκτικά με το πάθος, την ποιότητα και την πειθαρχεία που επέδειξαν παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Λάμπρος και Σταύρος κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού ενώ σταδιακά έμπαινε σε ρυθμό αγώνα και ο Νεκτάριος Παπαδόπουλος.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε τυπικό χαρακτήρα ούτως ή άλλως. Οι νεαροί παίκτες της ομάδας πήραν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους που ξεκουράζονταν στον πάγκο, ξεδιπλώνοντας ανά διαστήματα στοιχεία από το ταλέντο τους, περισσότερο στην άμυνα παρά στην επίθεση.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΌΤΗΤΑ. Η πρώτη ενισχύθηκε σημαντικά, έβαλε ποιότητα, αθλητικότητα στο ρόστερ της και επιζητά τη διάκριση. Η δεύτερη προέρχεται από την χαμηλότερη κατηγορία για την οποία και προετοιμάστηκε, ενισχύθηκε στο βαθμό που μπορούσε, δεν κατάφερε ωστόσο να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι. Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που δύσκολα μπορεί να γεφυρωθεί.

Η ΚΟΥΠΑ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ:

Η ομάδα είναι απίστευτα οικονομική με τα κλεψίματα να διαδέχονται το ένα το άλλο και τις ασίστ (33!) να εκτοξεύουν το δείκτη οικονομίας του αγώνα σε εξωπραγματικά επίπεδα. Τα λάθη κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα, ενώ οι βολές μοιάζουν βραχνάς, ελπίζουμε ωστόσο σε καλύτερες μέρες.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους 95 πόντους που αποτελούν φυσικά ρεκόρ επίθεσης για την ομάδα.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Για δεύτερο παιχνίδι όλοι όσοι αγωνίστηκαν διακρίθηκαν περισσότερο για τις καλές παρά για τις κακές τους στιγμές.

Ξεχώρισαν μεταξύ ίσων οι:

Γιώργος Θεοδωράκος

Ο Γιώργος για ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο πιο πάνω από την κατηγορία είναι το επίπεδό του. Κυριάρχησε επί των αντιπάλων του, έπαιξε τόσο όσο χρειάστηκε και παρέδωσε τη σκυτάλη στους νεότερους, όταν όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. 17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο η στατιστική συνεισφορά του.Μπάμπης Ημερίδης

Απολαυστικός και ο Μπάμπης με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα. Ακόμα μια ποιοτική προσθήκη που αποτελεί τιμή για το σύλλογο, και πηγή γνώσης και εμπειριών για τους νεότερους αθλητές μας.

Συμεών Παπαδόπουλος

Είναι αθλητικός, ταχύτατος, δημιουργικότατος και αλτρουιστής. Ο Συμεών εφαρμόζει ό τι ακριβώς μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Δεν εκβιάζει καμιά επίθεση, σουτάρει όταν και όποτε χρειαστεί, πασάρει με κάθε τρόπο ενώ κλέβει όποια μπάλα είναι έστω και στο ελάχιστο διεκδικήσιμη. Όλα τα παραπάνω μετουσιώνονται σε 7 πόντους, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Τάσος Μουστάκας

Ο άτυχος τραυματισμός του Σιδηρόπουλου, του έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Τάσος μας θύμισε τον Τάσο από τα παλιά, το δυναμικό power forward που έκανε αισθητή την παρουσία του όποτε είχε τη μπάλα στα χέρια του. Ήταν αλάνθαστος μέσα στη ρακέτα, πήρε ριμπάουντ, πάλεψε και επιβλήθηκε των αντιπάλων του.

Σταύρος Τσιλιγκαρίδης

Είναι νεότατος, αθλητικότατος, με μπασκετική ποιότητα που φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο παρκέ. Πέτυχε 22 πόντους χωρίς να το καταλάβει κανείς. Αγωνίστηκε με πάθος, διεκδίκησε όλες τις φάσεις ενώ τις περισσότερες από αυτές τις κέρδισε. Είναι πληθωρικός στο παιχνίδι του, κάτι που σταδιακά θα το εξελίξει ακόμα πιο πολύ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα μας. Η έκταση που πήρε το σκορ ωστόσο δεν θα πρέπει να μας παραπλανεί. Τα δύσκολα παιχνίδια είναι καθ’ οδόν. Η ομάδα οφείλει να συγκεντρωθεί, να σκύψει κεφάλι, να σηκώσει μανίκια και να δουλέψει περισσότερο κι ακόμα περισσότερο για να κατακτήσει τους στόχους που έθεσε εξ αρχής.

Καλή ανάρρωση στον Παναγιώτη Σιδηρόπουλο και του ευχόμαστε να είναι σύντομα κοντά μας. Η ομάδα τον χρειάζεται!

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Θεοδωράκος Ν.)

Παπαδόπουλος 7, Ημερίδης 12 (1τρ), Ποζίδης 4, Δαγκλιάρης 1, Ψωμιάδης 3(1τρ), Θεοδωράκος 17 (3τρ), Πατσούρης 3 (1τρ), Μουστάκας 11, Τσιλιγκαρίδης Σ. 22 (1τρ), Τσιλιγκαρίδης Λ. 9, Παπαδόπουλος Ν. 2, Σιδηρόπουλος 4.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 34 – 19 / 56 – 30 / 84 – 37 / 95 – 42

Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα

Σχολιάστε