My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΚουΠα: Αρχή με νίκη για …κούπα

Το πρωτάθλημα θα αργήσει να ξεκινήσει. Στο μεταξύ οι αγώνες για το κύπελλο θα αποτελέσουν ένα πολύ καλό τεστ για τους προπονητές των ομάδων, προκειμένου να αντιληφθούν το επίπεδο ετοιμότητας των ομάδων τους, μέσα από μια σειρά παιχνιδιών (τέσσερα τον αριθμό αρχικά) που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και παιχνίδια προετοιμασίας. Έτσι και στο νέο ΔΑΚ Κιλκίς, η ΚουΠα Κιλκίς υποδέχτηκε την ομάδα του Άθλου Αλεξάνδρειας της οποίας και επικράτησε με 74 -71.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι δυο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, καθώς πέρσι αγωνιζόντουσαν στην ίδια κατηγορία. Η ομάδα της ΚουΠα με νέες εμφανίσεις και αλλαγμένη κατά τα δύο πέμπτα στην αρχική της πεντάδα (νέες ποιοτικές προσθήκες οι Σιδηρόπουλος και Πατσούρης που μαζί με την σταθερή από πέρσι τριπλέτα Χοτουμανίδη, Ποζίδη και Μουστάκα πλαισιώνουν την πεντάδα), κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να κυριαρχήσει από τα πρώτα λεπτά. Η καλή άμυνα επέφερε συνεχόμενους αιφνιδιασμούς που κατέληγαν σε καλάθι ή φάουλ και το 5 – 0 αλλά και το 11 – 3 μετά από κλέψιμο και τελείωμα του για ακόμα μια φορά γεμάτου ενέργεια Ποζίδη, χάρισαν στην ομάδα του Κιλκίς τη μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού..

Η όμορφη αυτή εικόνα της ομάδας ήταν φυσικό επακόλουθο να μην διαρκέσει περισσότερο. Η ομάδα δεν πρέπει να λησμονηθεί πως είναι νέα και βρίσκεται ουσιαστικά ακόμα στο στάδιο της αναδόμησης. Η νεανική ομάδα της Αλεξάνδρειας αντέδρασε. Η συνεχής πίεση με παγίδες στην πρώτη πάσα, προκάλεσαν δυσκολίες, η άμυνα ζώνης δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο κάπως τα πράγματα και η διαφορά ψαλιδίστηκε σταδιακά στους 2 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Σκορ Περιόδου: 16 – 14

Critical Point Α’ δεκαλέπτου:  Γιώτης Σιδηρόπουλος

Μια προσθήκη τόσο ποιοτική όσο αυτή του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου δεν είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητη. Ένας παίκτης με παρουσίες στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, είναι δυνατό να κάνει τη διαφορά. Πετυχαίνοντας τα 4 από τα 5 καλάθια της ομάδας (το ένα τρίποντο) και σκοράροντας ουσιαστικά τους 11 από τους 16 πόντους του δεκαλέπτου, αποτέλεσε αναπόφευκτα το σημείο αναφοράς προκαλώντας δυσφορία στην αντίπαλη άμυνα που δεν είχε λύσεις αντιμετώπισης.

Η πίεση των μαχητικών νεαρών της Αλεξάνδρειας συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η αφλογιστία της γηπεδούχου συνεχίστηκε. Σκόραρε με δυσκολία τουλάχιστον στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου όταν και είχε μόλις τρεις πόντους, και το σκορ για την ΚουΠα δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τους δεκαεννιά πόντους. Ένα τρίποντο του Ποζίδη έδειχνε να λυτρώνει τη γηπεδούχο, ενώ το δίποντο μετά από καλή άμυνα του Σιδηρόπουλου έφερε εκ νέου την ΚουΠα Κιλκίς στο συν πέντε μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Και μετά επανήλθε η καθίζηση. Οι φιλοξενούμενοι ενεργοποίησαν την πιεστική τους άμυνα σε όλο το πλάτος του γηπέδου. Τα λάθη της γηπεδούχου μετατράπηκαν σε εύκολα καλάθια για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι με ένα επιμέρους 5 – 13 πέρασαν μπροστά με τρεις πόντους. Μία εύστοχη βολή του Κώττη έφερε τη διαφορά στους δύο υπέρ της Αλεξάνδρειας με τη λήξη του ημιχρόνου.

Σκορ Ημιχρόνου: 30 – 32

Critical Point Β’ δεκαλέπτου: Λάθη, λάθη, λάθη

Επτά λάθη σε ένα δεκάλεπτο είναι πολλά. Οι δύο ασίστ και τα άλλα δύο κλεψίματα δεν άλλαξαν το αρνητικό πρόσημο στην οικονομία της ομάδας. Η γηπεδούχος δυσκολεύτηκε όταν η φιλοξενούμενη πίεσε. Ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε δραματικά κατά της ΚουΠα Κιλκίς εξαιτίας των πολλών άστοχων σουτ της ομάδας από την Αλεξάνδρεια. Τα λάθη λοιπόν και η κακή συμπεριφορά όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας επέφεραν την ανατροπή στο σκορ με τον Άθλο να προηγείται με βραχεία κεφαλή δύο πόντων.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε όπως και η δεύτερη, με πίεση των φιλοξενουμένων σε όλο το γήπεδο. Η απόσταση μεταξύ των αντιπάλων ομάδων παρέμενε ωστόσο πολύ μικρή. Πότε η μία και πότε η άλλη ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ, μέχρι που η γηπεδούχος ξέφυγε με προβάδισμα έξι πόντων (44 – 38), ένα προβάδισμα που όμως πολύ γρήγορα εξανεμίστηκε με ένα σερί έξι αναπάντητων πόντων για την ομάδα της Αλεξάνδρειας. (44 – 44). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ΚουΠα προηγούμενη με την ελάχιστη διαφορά.

Σκορ Περιόδου: 54 – 53

Critical Point Γ’ δεκαλέπτου: Μουστάκας

Ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι. Βρισκόταν εκτός ρυθμού ενώ αστόχησε σε πολλές επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο φανερά μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Κυριάρχησε επιθετικά με δύο τρίποντα και τρία δίποντα, πετυχαίνοντας τους 13 από τους 17 πόντους του, αφήνοντας το στίγμα του και κρατώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ.

Το run and gun παιχνίδι συνεχίστηκε και στο τελευταίο αποφασιστικό δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες έπαιζαν δυστυχώς βιαστικά και όχι γρήγορα με αποτέλεσμα το κακό θέαμα. Ήταν φανερό πως η έλλειψη παιχνιδιών και η κούραση από την υπερπροσπάθεια των τριών πρώτων δεκαλέπτων δυσχέραινε την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Ωστόσο το περίσσιο πάθος καθώς και τα τελευταία κρυμμένα αποθέματα ενέργειας έδωσαν την ύστατη απαιτούμενη ώθηση στη γηπεδούχο ομάδα.

Συνολικά πάντως η εικόνα της ΚουΠα ήταν κακή με χαμένα επιθετικά ριμπάουντ, λάθη και άστοχα σουτ από μακρινή απόσταση. (0/4 τρίποντα), όλα τα παραπάνω απόρροια της φυσιολογικής κόπωσης και της έλλειψης επιθυμητής χημείας. Όταν όμως η βασική πεντάδα πήρε τη θέση της στο παιχνίδι, με κάποιο τρόπο, το νερό κύλησε στο αυλάκι. Η δυστοκία των πρώτων λεπτών του δεκαλέπτου (2 πόντοι σε 4 περίπου λεπτά) σταμάτησε με δεξί lay up του Ποζίδη. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν δραματικά με την ΚουΠα Κιλκίς να επικρατεί στις λεπτομέρειες με το βραχύ σκορ 71 -71.

Τελικό σκορ: 74 – 71

Critical Point Δ’ δεκαλέπτου: Επιθετικός πλουραλισμός

Έξι παίκτες σκόραραν σε ένα κρεσέντο ποικιλίας επιθετικής συμπεριφοράς. Ο πλουραλισμός στην επίθεση μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στους φίλους της ομάδας. Το ακόμα πιο ευχάριστο είναι πως κανείς δεν φοβήθηκε τη στιγμή που η μπάλα «έκαιγε» να πάρει την πρωτοβουλία. Το επιθετικό αυτό θράσος θα φανεί πολύ χρήσιμο στη συνέχεια.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο τραυματισμός του Γιώργου Μηντζαρίδη ανησύχησε γηπεδούχους και φιλοξενούμενους. Ευτυχώς όμως για το δυναμικό παίκτη του Άθλου, όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Το standing ovation από όλο το γήπεδο όταν φίλαθλοι, παίκτες και προπονητές έστελναν ένα θερμό χειροκρότημα,  με τον παίκτη να κατευθύνεται προς τον πάγκο, υποβασταζόμενος από το φροντιστή της φιλοξενούμενης ομάδας και το Σιδηρόπουλο της γηπεδούχου, ήταν κατά τον γράφοντα η ομορφότερη φάση του αγώνα. Ο αθλητισμός ενώνει! Αυτό είναι το μήνυμα και αυτό οφείλουν όλοι με κάθε τρόπο να μεταδίδουν.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Σιδηρόπουλος Παναγιώτης

Η ποιότητά του είναι δεδομένη. Κυριάρχησε στις δυο πλευρές του γηπέδου. Απέδωσε τα αναμενόμενα. 26 πόντοι, 13 ριμπάουντ αλλά και 8 κερδισμένα φάουλ ολοκλήρωσαν μια γεμάτη εμφάνιση, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Από κοντά και οι συνήθεις ύποπτοι, Μουστάκας, Χοτουμανίδης και Ποζίδης.

Το οπλοστάσιο της ομάδας από το Κιλκίς εμπλουτίστηκε. Το ρόστερ έγινε ποιοτικότερο και ο χρόνος, η διάθεση και η πολλή και σκληρή δουλειά είναι σίγουρο πως θα επιδράσουν θετικά. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αλέξανδρου Πατσούρη. Η έλλειψη παιχνιδιών σε ανταγωνιστικό επίπεδο λόγου χάρη, αντισταθμίστηκε από το πάθος του. Η θέλησή του για νίκη στην πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της ομάδας έγινε αισθητή από όλους.  Όταν αυτό το πάθος πλαισιωθεί και από τη δεδομένη ποιότητά σε τομείς του παιχνιδιού όπως το σκορ, η άμυνα και τα ριμπάουντ, τότε θα μιλάμε για ακόμα ένα υπερχρήσιμο πολυεργαλείο έτοιμο προς χρήση στα χέρια του προπονητή της ομάδας. Ο χρόνος για τον Αλέξανδρο είναι φίλος και σύμμαχος, όπως φυσικά και για όλη την ομάδα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το συμπεράσμα που εξάγεται από ένα ειδικών συνθηκών όπως αυτό παιχνίδι είναι το εξής ένα: η ομάδα έπαιξε κακό μπάσκετ, τα 23 λάθη αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και η βελτίωσή της είναι μονόδρομος.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Δαγκλιάρης, Ποζίδης 8 (1τρ.),Ψωμιάδης, Υφαντίδης 2, Χοτουμανίδης 10, Τσουλφαΐδης 2, Πατσούρης 8, Μουστάκας 17 (2τρ.), Κώττης 1, Σιδηρόπουλος 26(1τρ.)

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 16 – 14 / 30 – 32 / 54 – 53 / 74 – 71

Σχολιάστε