My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κοσμοπλημμύρα στη πίτα των Αργοναυτών

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα τους έκοψαν οι Αργοναύτες το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρουσιάστηκε με τη μορφή δρώμενου η δουλειά τμημάτων το συλλόγου.

Τα τμήματα των παιδικών και εφηβικών χορευτικών, με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κυρία Ελένη Ελευθεριάδου και υπεύθυνη για την επιμέλεια της παραδοσιακής ενδυμασία τους την δις Αντιγόνη Κοτσαπουικίδου, σαν άλλοι μικροί Αργοναύτες ξεκίνησαν ένα ταξίδι προς τον Εύξεινο Πόντο με στόχο να συλλέξουν κομμάτια από το Χρυσόμαλλο Δέρας της Μνήμης.

Στην ίδια Αργώ συνεπιβάτες είχαν και το τμήμα της Χορωδίας με υπεύθυνο Χοράρχη τον πατέρα Πολύκαρπο Κοντοζίδη ενώ την λύρα του Ορφέα κρατούσαν οι μουσικοί του συλλόγου, Θεόφιλος Αγγελίδης και ο Χαράλαμπος Αντωνιάδης στη λύρα και ο Μπάμπης Κιτσονίδης και ο Στέλιος Τερζόπουλος στο νταούλι.

Η εθιμική καταγραφή που παρουσιάστηκε ανήκε στην λαογραφικής φύσης εργασία της γραμματέως κυρίας Σαββίδου Λένας: ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ μέσα από μαρτυρίες και καταγραφές πρώτης γενιάς προσφύγων και αφορά στην περιοχή της Χαλδίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κος Αθανάσιος Λαβασάς απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του συλλόγου για την αμέριστη βοήθεια τους, τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους και έδωσε την υπόσχεση μιας δημιουργικής χρονιάς.

Σχολιάστε